Толкова е лесно да се влюбиш в музиката на Деси Андонова! Песента Easy анонсира дебютния й солов албум

Толкова е лесно да се влюбиш в музиката на Деси Андонова! Песента Easy анонсира дебютния й солов албум

Години наред Деси Андонова ни показва различните възможности на своя талант, в чиято основа е обичта й към музиката и вълнението да е с публиката. Деси, която първо ни стана любима като част от Phuture Shock, а след това правеше дните и вечерите ни незабравими с участието си в Sentimental Swingers, с популярните си диджей сетове и с многобройните си сътрудничества, се подготвя да ни представи дебютен солов албум. Тя си е обещала да го завърши до март догодина, десет от песните са вече в процес на подготовка, а сингълът, който анонсира проекта, е песента Easy. Можете да я чуете чрез бутона „Аудио”, а концертната й премиера, заедно с първото представяне на видеоклипа към нея, е в четвъртък, 13 ноември, от 21 ч. в „София лайв клуб”.

Деси създава Easy заедно с Божидар Василев – TromBobby от Southwick, който и свири на тромбон в записа. Другите инструменталисти са музикантите от High Time Антони WahTony Рикев, Николай Brown Sugar Данев и Радослав Славчев – Riverman. „След няколко години на сътрудничества с други артисти осъзнах, че имам песни, които искам да видят бял свят. Започнах да работя по самостоятелния си проект с Music Clinic Records. Много съм щастлива, че съм заедно с тях – много е трудно да намериш хора, които вибрират на твоята честота”, каза Деси Андонова в студиото на Джаз ФМ.

В пилотния сингъл Easy вокален партньор е bcap – Браян Капобианки. Деси го чува на живо като част от групата на Ииока: „Миналата година пях на концерт с Ииока. В групата й имаше ем си, с когото много се харесахме. Една година разменяхме мейли, в които си казвахме, че е добре да направим нещо заедно. След като Тони завърши аранжимента на Easy, му изпратих песента и той я върна още на следващия ден. Съвсем леко и лесно се получиха нещата.”

Песента Easy, изпълнена на живо, за първи път ще чуем на концерт в „София лайв клуб” на 13 ноември от 21 ч., когато Деси и нейните музикални партньори ще ни дадат възможност да опознаем в повече детайли предстоящия й дебютен солов албум. На концерта ще бъде направена и премиерата на видеото към Easy, създадено от Тихомир Рачев. „Той е мой много добър приятел и изключителен фотограф. Видеото абсолютно отговаря на емоцията на песента. С него сме много близки, той много ме усеща”, казва Деси в разговора със Светослав Николов по Джаз ФМ. Върху визията й за новото видео работи Слав Атанасов, а монтажът е дело на Павлин Даскалов. След концерта и премиерата клипа ни очаква диджей сет от DJ JIJO от Jazz Profilactika.

Деси вярва, че трябва да живеем с момента, да чувстваме силно това, което става тук сега, и това ще ни отвори пътя към новото. Поглеждайки към бъдещето, при гостуването си в Джаз ФМ тя ни подготви за това, което ни очаква: „От тук нататък вече други неща също така много ме вълнуват и си представям нещо коренно различно, което предстои. Явно то трябва да узрее и тези неща да се случат. То е един процес прекрасен, който е богатство. Много съм щастлива от всички срещи, всички впечатления и всички влияния!”