The Creation ще е шестият албум на Intelligent Music Project. Музикантите продължават турнето с Life Motion

The Creation ще е шестият албум на Intelligent Music Project. Музикантите продължават турнето с Life Motion

Петте албума досега на Intelligent Music Project са като едно изречение, описващо формулата на успеха – да се открием като извор на светлина, да повярваме в силата на съзнанието, чрез което ще материализираме духовната си същност с обич към нас и към света – да живеем с любов и грижа за другите, развивайки общността и правейки света по-добър. Защото имаме това, което даваме. Това движи живота напред благодарение на нашите действия, промяната започва от нас.

Life Motion на Intelligent Music Project – за пети път мъдрост, предадена в красота, мисия, изпълнена с любов

Осъзнали това, което сме, което имаме, с което можем да допринесем за света на нивото на нашата отговорност, е време за действие. Към това призовава предстоящия шести албум на Intelligent Music Project: The Creation („Съзидание“). „Усещането за принадлежност е много важно, особено когато светът е изправен пред непрекъсната поредица от предизвикателства. Задачата на всеки човек е да използва всяка молекула енергия да търси свободните ниши за градивен и ефективен подход в живота си, за да бъде в резонансна честота с вселенските закони, да не се поддава на депресията и на трудностите, да разбере, че животът с мисия изисква своите препятствия. Когато това философско разсъждение успее да намери място в съзнанието ни, дори по възможност да доминира, тогава се откриват и нишите, които като че ли падат от небето като по магия, която би трябвало да усвоим. И наистина ние я усвояваме много лесно, защото съзнанието е настроено в резонансна честота с това да я приемаме и да я използваме правилно.“ – обясни концепцията на албума инициаторът на проекта д-р Милен Врабевски. Негови музикални копродуценти са Иво Стефанов и Саймън Филипс от Toto.

С усещане за предназначение, с чувство за принадлежност слушаме вече пет албума в поредицата. В шестия, който ще излезе догодина, звездните вокалисти са Рони Ромеро, Ричард Гризман и Карл Сентънс. В хода на подготовката първо Ромеро ще изпее целия албум, а паралелно Филипс ще направи барабаните. През юли Рони Ромеро ще запише първите вокали за албума. За струнните в големия Intelligent Music Project Symphony Orchestra ще отговаря Владимир Джамбазов. Целият път ще бъде извървян с удоволствие. „Важното не е търсенето на краен успех, а да изживееш щастието от идея да стигнеш до краен продукт със световни звезди.“ – посочва д-р Врабевски, който вече осем години развива проекта. Предпремиерата на The Creation ще е през февруари в „София лайв клуб“, а през май ще започне турнето с големите звезди.

Преди това ще има концерти с музиката от петия албум Life Motion. Целта на популяризирането д-р Врабевски дефинира като възпитаване на вкус, особено у младото поколение: „Хубаво е моите деца да израстват с подобни идеи и музика. Правя го с откровени и искрени намерения спрямо тях. А какво пречи да помислим за всички деца на България?“ Вокалист ще е Рони Ромеро. Събитията са на 4 август на Морска гара във Варна и на 6 август на Античния театър в Пловдив, а началният час е 21. Билетите вече се продават в мрежата на Евентим. На 18-и септември концертите продължават в „София лайв клуб“, на следващия ден – в Летния театър в Бургас, а през октомври – в Солун. Джаз ФМ е медиен партньор.

„Световното качество е още едно доказателство, че имаме какво да дадем на света. И в България определено се правят продукти за световната рок сцена. Звездите, които участват, са допълнително доказателство че тук няма нищо случайно. Те няма да се подпишат под нещо, което не харесват. Имаш такива звезди за съидейници. Всички по света се интересуват какво прави Рони Ромеро в момента. Когато го вземем да пее на 5 – 6 концерта за тези няколко месеца в нелеките условия на постоянни предизвикателства и криза с пандемия, се вижда, че имаме много сериозно отношение към това което правим и искреното желание то да достигне до максимален брой хора. Защото виждаме, че има потребност от него и се гордеем от това, че я осигуряваме.“ – описва задачата пред музикантите д-р Врабевски.

През октомври Life Motion ще бъде представен в САЩ, като на 22 октомври е международната премиера на албума, който в момента е на пазара само в Европа.

С темата за съзиданието, шестият албум на Intelligent Music Project ще дойде с идеята, че ако не се вградим в света, реално не оставяме следа от своето присъствие. „Ако не оставиш душата си в нещо…“ – добавя д-р Врабевски, който скоро в Преспа, Албания, ще пререже лентата на поредната си инвестиция. За деветте села в пресечена местност с 10 – 12 000 жители той закупи пожарна, линейка и джип за социален патронаж, ремонтира централния водопровод и монтира помпа, за да не са те на воден режим. „Тези неща се случват с ясното съзнание, че местните хора очакват България да влезе в живота им. Тя малко изостава, но ни има и нас – ние също сме държавата.“ – казва категорично той. Сега създадената от него фондация „Българска памет“ започва инвестиции в училището: „Винаги в труден момент е хубаво да излезе на преден план човешкото – без скрити мисли и политически интереси. Ние си обичаме нашите братя и сестри и инвестираме в тях.“

  • Интервюто на Светослав Николов с д-р Милен Врабевски можете да чуете чрез бутона „Аудио“.