The Creation на Intelligent Music Project – всеки от нас има силата да променя света. „Нашата роля е да сме полезни, градивни и съзидателни.“ – казва д-р Милен Врабевски.

The Creation на Intelligent Music Project – всеки от нас има силата да променя света. „Нашата роля е да сме полезни, градивни и съзидателни.“ – казва д-р Милен Врабевски.

Как оформяме своето бъдеще, какъв е неговият зародиш и как с любов отглеждаме плодовете на своите постижения? Всеки от нас има сила, с която променя света. Албумът The Creation на Intelligent Music Project започва с идеята за осъзнаване на напредъка, благодарение на което продължаваме, даваме си възможност за постигане и занапред. Самата песен A Sense of Progress идва със силен заряд и задава тона на целия албум с голяма движеща сила. С какво сме благословени? „Най-важното е, че сме духовни личности във физически носител. Нашата роля в света е да сме полезни, градивни и съзидателни.“ – казва в интервю по Джаз ФМ създателят на групата и автор на песните-послания д-р Милен Врабевски.

Това е причината албумът да е озаглавен The Creation („Съзидание“). „Да можем да покажем конструктивните подходи в живота, да можем да обясним ролята на премахването на страха, особено в такава зловредна среда като днешната, за да се разбере, че на преден план е талантът и призванието да бъдем полезни на останалите. Тоест – да станем градивни, конструктивни и полезни личности със смислен живот.“ – извежда идеята д-р Милен Врабевски. Той е автор на всички песни в албума, а аранжиментите са негови и на Иво Стефанов и Бисер Иванов.

The Creation ще е шестият албум на Intelligent Music Project

18 юни 2020 г.

Петте албума досега на Intelligent Music Project са като едно изречение, описващо формулата на успеха – да се открием като извор на светлина, да повярваме в силата на съзнанието, чрез което ще материализираме духовната си същност с обич към нас и към света – да живеем с любов и грижа за другите, развивайки общността и правейки света по-добър. Защото имаме това, което даваме. Това движи живота напред благодарение на нашите действия. Промяната започва от нас.

С висококачествена музика Intelligent Music Project привлича големи имена от световната сцена. В страната ни се създава изключително мащабен проект, който получава високи оценки и в чужбина. В The Creation се включват Рони Ромеро от Rainbow, Джон Пейн – бивш член на Asia, Карл Сентънс от Nazareth, Ричард Гризман от River Hounds. Барабаните са записани от двама легендарни музиканти – Боби Рондинели (Rainbow, Black Sabbath) и Тод Сукерман (Styx). Българските музиканти в състава са городст за музикалната ни сцена: китари – Бисер Иванов, акустична китара в една песен – д-р Милен Врабевски, пиано и кийборди – Иво Стефанов, бас китара – Ивайло Звездомиров, барабани в две от песните – Васил Вутев, беквокали – Боби Косатката, Славин Славчев, Лина Никол. Звукъте обогатен от струнни инструменти, като оркестрациите са на Иво Стефанов и д-р Милен Врабевски.

Intelligent Music Project привлича като аудитория млади хора, които израстват с идеите за по-добър живот, посочва д-р Врабевски: „Проектът е алтернатива на чалгизацията и дава качествена музика на днешното младо поколение.“ Те не критикуват средата, а я градят с позитивната си сила, защото тя е източник на вдъхновение и поле на действие за промяна към добро. С музика д-р Милен Врабевски споделя пътя на собствения си успех, изграден върху принципи, които водят до успешното развитие на личността. Много са силни посланията на всяка една песен. Всяка следваща добавя още и разгръща знанието, което ни е нужно, за да сме смели и уверени в изграждането на бъдещето – своето и на общността. „Това е познание, което стига до просветление – когато човек знае, че държи бъдещето в ръцете си, защото го твори в момента. Тази ефективност в настоящия момент, без бъркането в миналото със страдание и мъка или пък гледането към някакво необозримо светло бъдеще, е козът, който ни води напред и който ни прави ефективни личности.“ – подчертава д-р Врабевски.

Песента Listen идва с идеята да се научим да не възприемаме живота толкова насериозно, посочва той. „Трябва да сме съпричастни свидетели на собственото си съществуване. Това означава да се опитаме леко отстрани и отгоре да гледаме на собственото си развитие като на отделяне на духовната ни половинка, която следи всичко, случващо се с физическата. По този начин, обграждайки с много обич и хармония всичко, което се случва, отваряме много важен източник на енергия, с която се справяме с всекидневните предизвикателства.“ Съвсем скоро ще излезе клип на песента с още едно важно посвещение – битката на д-р Врабевски с демографската криза. Той се грижи за много многодетни семейства, инвестира в асистираната репродукция. С финансово подпомагане от негова страна са родени 36 деца. „На тези хора е посветена песента в албума.“ – обръща се с музика той към тях.

Поглеждайки към своите дела, ще видим доброто, което сътворяваме, защото тази перспектива неизменно ще ни призовава да правим именно това – да сътворяваме добро. Така ще продължим и ще увлечем други с нашия пример. Back to the Truth припомня изначална истина. „Веднага се връщаме към истината, която е градивният елемент в нашето съзнание. Тя ни помага да разберем, че в миналото има смисъл да се ровиш, само когато можеш да рециклираш енергията, която си изразходил напразно в него. В това минало много често сме изживявали страх, мъка, завист, злоба, гледали сме в паничката на другия, поддали сме се на притеснения, които са били абсолютно безумни. Един такъв преглед на миналото, при който събираме в съзнанието си енергията, която сме изразходвали напразно, и я рециклираме в настоящето, е друга много успешна технология, която помага да се върнем към истината, да разберем есенцията на нашето съществуване и смисъла да стоим на тази Земя.“ – дава перспектива д-р Врабевски.

А смисълът е да служим, да следваме сърцето си, правейки добро, и така ще открием своята мисия, своето предназначение. „И най-важното,“ – посочва д-р Врабевски – „без да очакваме благодарност. А да бъдем всекидневно благодарни на Вселената, че ни е дала възможност да бъдем полезни.“ Това е посланието на Serve. „В припева то казва две – три прости неща, като служѝ на хората и мисията ти ще те намери, ще разбереш с какво можеш да бъдеш полезен, къде е същината на твоето благополучие, на вярата в себе си като предиспозиция с добрите намерения, но и на раздаването за другите хора – целеустремено, всекидневно и без условността да правиш сделка с Господ.“ – завършва разговорът ни с д-р Милен Врабевски.

  • Интервюто можете да чуете чрез бутона „Аудио“.

Intelligent Music Project тръгват на турне с Джон Пейн от Asia и двама членове на Rainbow в подкрепа на новия албум The Creation

С концерт в Румъния започва турнето The Creation на Intelligent Music Project с Рони Ромеро, Джон Пейн, Боби Родинери и звездните музиканти от България. В турнето е включена и дата в Солун, а в България групата ще слушаме в Пловдив (25 май, зала „С.И.Л.А.“), Варна (27 май, Летен театър), Бургас (28 май, Летен театър) и София (30 май, зала „Универсиада“).