Телата сами ще се движат на концерта Funky Bones, с който „Брас асоциация комбо“ ни канят на танц край басейна Top Secret

Телата сами ще се движат на концерта Funky Bones, с който „Брас асоциация комбо“ ни канят на танц край басейна Top Secret

Много ще пропуснем, ако не сме с Funky Bones – втория от концертите на „Брас асоциация“ край басейна Top Secret на бул. „Св. Климент Охридски“ №107. За това ни предупреждава Вили Стоянов в рекламните клипове в ефира на Джаз ФМ за събитието на 14 юли от 20 ч. „Готвим доста приятен танцов репертоар.“ – подсказва той и в интервю в ефира ни описва контекста: „Тъй като „Брас асоциация комбо“ е естествено продължение на групата ни Infinity, в която свирехме предимно фънк и фюжън, след като доста се изстреляхме в авторската музика с последните композиции на Мишо и Милен, сега това е една много хубава възможност да си посвирим наистина фънк, както го правехме навремето.“ Джаз ФМ е медиен партньор на поредицата концерти, която започна през юни с изява на състав, воден от Мишо Йосифов, с участието на младата вокалистка Велека Цанкова, и ще продължи през август със салса вечер, организирана от Мартин Ташев, за да кулминира в общ концерт през септември.

Музиката е свобода и лятото е музика – състави на „Брас асоциация“ с концерти на открито край басейна на Top Secret

Репертоарът на концерта Funky Bones Вили Стоянов определи като „доста приятен“ с много известни, по-малко известни и оригинални песни. „Ще има тежък груув и стилни фънк сола.“ – обеща той, за да ни настрои за естественото движение на телата, което фънкът ще постигне. „Стига да има достатъчно смели и луди, за което басейнът предразполага, а ние ще направим всичко по силите си.“ – през смях казва Вили Стоянов.

След боса нова концерта на състава, воден от Мишо Йосифов, със специалното участие на Велека Цанкова („в нейния глас, да използвам клишето, има магия.“ – посочва Вили Стоянов), на 14 юли ни очаква „малко по-заземена музика“: „Фънкът е директна форма, сравнително простичка. Фънкът е баща и на диското, и на хип-хопа. Там се търси прекият подход.“ – описва въздействието на този жанр лидерът на групата.

„Не се свеним да експериментираме с всичко.“ – споделя Вили Стоянов в момент, когато има усещането, че „Брас асоциация комбо“ се превръща в много стилен състав. „Авторското лице на комбото, което се получи, е доста предизвикателно и цветно.“ – окрилен е той след турнето на групата и определя авторския репертоар на бенда като безкомпромисен.

Концертът Funky Bones на 14 юли от 20 ч. на басейна Top Secret на бул. „Св. Климент Охридски“ №107 в София ще е с участието на: Вили Стоянов (тромбон), Милен Кукошаров (пиано), Димитър Карамфилов (бас), Георги Марков (барабани), Атанас Попов (перкусии) и Тодор Бакърджиев (тромпет).

  • Интервюто на Светослав Николов с Вили Стоянов можете да чуете чрез бутона „Аудио“.

На снимката: Момент от първия от поредицата концерти. Източник: Top Secret.