Талантливата дъщеря на Елиане Елиас и Ренди Брекър – Аманда, върви по стъпките на своите родители. Предлагаме ви видеоклипа към новия й сингъл Papo Furado

Талантливата дъщеря на Елиане Елиас и Ренди Брекър – Аманда, върви по стъпките на своите родители. Предлагаме ви видеоклипа към новия й сингъл Papo Furado

През лятото на миналата година Аманда Брекър - талантливата и красива дъщеря на двама от най-известните джаз музиканти в света – Елиане Елиас и Ренди Брекър, издаде четвъртия си солов албум Way To Be. Негови продуценти са Джеси Харис и Марио Калдато. Дискът включва няколко оригинални композиции на Аманда, а стилово е ориентиран към бразилската и американската съвременна поп музика, обогатена с перкусионни ритми от различни краища на Бразилия. Сред записите се откроява песента Ciranda – дует на Аманда с бразилския артист Тиаго Йорк.

Новият сингъл от албума се нарича Papo Furado. В свежата композиция участва прочутият баща на вокалистката – тромпетистът Ренди Брекър, а специални гости са младите и ентусиазирани музиканти от перкусионния проект Quabales, идващи от Салвадор, столица на бразилския щат Баия. В края на годината Аманда Брекър пусна и видеоклип към Papo Furado, който самата тя е режисирала.

Талантът на Аманда Брекър прави впечатление още от ранна детска възраст. Когато е 8-годишна, тя взима участие в албума на майка си Елиане Елиас Fantasia, интерпретирайки песента на Милтън Насименто Ponta de Areia. Това изпълнение успява да разчувства дълбоко легендарния композитор и го кара да се разплаче. Година по-късно Аманда има съвместни изяви с Насименто в Париж, а преди да започне соловата си кариера участва и в други проекти на своята майка, а така също се изявява и по време на нейни концерти.

Дебютния си албум Here I Am Аманда Брекър издава през 2008 г., за който тя печели наградата на японското списание Swing Journal в три категории – „Златен диск“, „Най-добър нов талант“ и „Нова звезда“, а една от песните в Here I Am е избрана за водеща тема в японския телевизионен сериал Giants of Beauty.

Следващият проект на вокалистката Brazilian Passion излиза година по-късно и отново печели наградата „Златен диск“ на изданието Swing Journal. Brazilian Passion е смесица от кавърверсии и оригинални композиции. В два от записите участва легендарният Иван Линс.

През ноември 2010 г. Аманда Брекър подписва договор с японския клон на Universal Music и така се появява третият й албум Blossom, по който тя работи заедно с носителя на „Грами“ Джеси Харис. Този проект е посветен на Джеймс Тейлър и Керъл Кинг и е издаден в Япония през май 2011 г. за тържествата по случай 40-тия юбилей на албума на Керъл Кинг Tapestry. В началото на 2012 г. Blossom на Аманда Брекър се появи официално и на пазара в САЩ.

Новият албум на певицата Way To Be излезе от каталога на Universal Records в Япония на 9 юли 2014 г. Предстои да бъде обявено издаването му в Бразилия и САЩ.