Сътрудничеството на Даяна Крол с легендарния продуцент Томи ЛиПума продължава и в новия ѝ албум This Dream of You

Сътрудничеството на Даяна Крол с легендарния продуцент Томи ЛиПума продължава и в новия ѝ албум This Dream of You

Когато на 5 май през 2017 г. излезе албумът на Даяна Крол Turn Up The Quiet, мнозина смятаха, че това е последният проект в кариерата на Крол, по който тя работи съвместно с Томи ЛиПума. Легендарният продуцент не доживя издаването на Turn Up The Quiet. Той напусна този свят няколко седмици преди това - на 13 март.

Добрата новина за всички почитатели на канадската пианистка и вокалистка и на дългогодишното ѝ приятелство и сътрудничество с Томи ЛиПума идва под формата на нов албум - This Dream of You, който ще бъде на пазара на 25 септември. Той включва песни от звукозаписни сесии, осъществени през 2016 и 2017 г. Оказва се, че Даяна Крол и Томи ЛиПума са записали около 40 песни заедно, от които продуцентът избира само 11 за Turn Up The Quiet. Сега по време на пандемията Даяна Крол е разровила архивите си и е селектирала още 12 от тези записи, които ще намерят място в This Dream of You.

Запознатите със звученето на Turn Up The Quiet знаят за свободата, с която Крол е подбрала репертоара си, но и за различните формации, с които решава да запише албума. В This Dream of You отново ще я слушаме в квартет с Антъни Уилсън (китара), Джон Клейтън (бас) и Джеф Хамилтън (барабани); в трио с Крисчън Макбрайд и китариста Ръсел Малоун; а в третата група свирят Стюарт Дънкан (цигулка), Марк Рибо (китара), Тони Гарниер (бас) и Кариъм Ригинс (ударни). Една от песните е записана в дуо с басиста Джон Клейтън, а в две от композициите акомпаниментът е поверен на Алън Броудбент, който работи и по оркестрациите. Първият сингъл от This Dream of You е версията на класиката на Ървинг Бърлин How Deep Is The Ocean.

Съдържание на This Dream of You на Даяна Крол:

1. But Beautiful
2. That’s All
3. Autumn In New York
4. Almost Like Being In Love
5. More Than You Know
6. Just You, Just Me
7. There’s No You
8. Don’t Smoke In Bed
9. This Dream Of You
10. I Wished On The Moon
11. How Deep Is The Ocean
12. Singing In The Rain