Свръхпопулярната Анджела Георгиу с първи концерт у нас – на 25 февруари в Зала 1 на НДК

Свръхпопулярната Анджела Георгиу с първи концерт у нас – на 25 февруари в Зала 1 на НДК

Суперзвездата на оперната музика Анджела Георгиу ще пее за българските си почитатели със Софийската филхармония под диригентството на Найден Тодоров на 25 февруари от 19 ч. в Зала 1 на НДК. Към въздействащото сопрано ще се присъедини американският тенор Стивън Костело, който само на 37 години се подрежда в списъка на най-добрите тенори в света. Ще чуем арии и дуети от „Кармен“ на Бизе, „Бохеми“ и „Мадам Бътерфлай“ на Пучини, „Любовен еликсир“ на Доницети, „Ромео и Жулиета“ на Гуно и други. За откриването на концерта диригентът и директор на Софийската филхармония маестро Найден Тодоров e избрал красивата увертюра от операта „Набуко“ на Верди.

Анджела Георгиу пристига за първия си концерт в България само няколко седмици след като беше удостоена с престижната награда на фондация „Пучини“ на едноименния фестивал в Торе дел Лаго. Наградата е категорично признание за изкуството на Анджела Георгиу, която в кариерата си е интерпретирала някои от най-значимите образи за сопрано, създадени от Пучини. Водещият на церемонията Алфонсо Синьорини определя личността на румънската звезда като „неудържима“ дива, която се чувства и се държи като такава.

Анджела Георгиу дебютира през 1990 г. и съвсем скоро вече е стъпила на всички големи оперни сцени по света. Един от най-търсените изпълнители, тя има десетки записи на аудио и видео дискове за престижните EMI и Decca. Георгиу е номинирана за „Грами“ и е носителка на ред награди „Грамофон“, „Ехо“, „Брит“, Diapason d'Or във Великобритания, Германия и Франция.

Концертът на Анджела Георгиу е част от програмата по повод 90-годишния юбилей на Софийската филхармония и дава възможност на българската публика да се наслади на ярък феномен. Анджела Георгиу е не само певица и актриса с извънредна вокална техника, дълбока драматична и музикална интелигентност, но и магнетичен комуникатор, който дълбоко завладява сърцата и умовете на слушателите, пишат в съобщението си до медиите от Софийската филхармония.

Билетите за голямото събитие вече са в продажба в мрежата на „Ивентим“ и на касата на Софийската филхармония в зала „България“, а цените са от 60 до 200 лв.