„Светът идва при теб!” – за 20-и път Благотворителен базар на Международния женски клуб в София

„Светът идва при теб!” – за 20-и път Благотворителен базар на Международния женски клуб в София

Възможност да опознаем десетки култури – коледният благотворителен базар на Международния женски клуб в София на 7 декември в „Интер експо център” отново ще ни представи богатството на света. Чрез разпродажбата на традиционни изделия и продукти, с които отделните страни най-много се гордеят, ще бъдат набрани средства за различните социални каузи на организацията на съпругите на чужди дипломати и бизнесмени у нас. И тази година базарът ще бъде още по-празничен и цветен в своето специално, 20-о юбилейно издание. Събитието, което е под патронажа на президента Росен Плевнелиев, ще бъде открито в 10:30 ч. под красивия музикален съпровод на Софийския духов оркестър.

Благотворителният базар на Международния женски клуб в София се провежда с активното участие на международната и дипломатическата общност в България, благодарение на неуморния безвъзмезден труд на стотици доброволци от различни държави, както и на подкрепата на местния и чуждестранен бизнес. Той предоставя на посетителите различни продукти – храни, напитки, играчки, подаръци, сувенири, бижута, козметика, както и забавления от цял свят. Със събраните средства финансира проектите на благотворителната фондация към клуба – образователни програми, програми за извеждане от социалните домове и за интеграция, подкрепа на хора с увреждания, на жени и възрастни хора, както и на деца, лишени от родителска грижа.

През миналата година базарът беше посетен от повече от 8000 души, а събраните средства бяха в размер на над 312 000 лева. Щандовете бяха 64 – на тях се представиха 45 държави и 12 благотворителни организации. Тази година базарът отново ще представи цветовете, вкусовете и ароматите на държави от 5 континента, които, освен с националните си щандове, ще бъдат представени и в културната програма на събитието. Тя ще тече през целия ден на две сцени – във фоайето на „Интер експо център” и в Зала 4. По традиция във всяка зала ще ни посрещне по един детски кът, ще се провеждат работилници, ще има възможност за снимки с Дядо Коледа.

За втора поредна година, в партньорство с организацията за оползотворяване на отпадъци от опаковки „Екопак”, Благотворителният базар ще бъде и едно по-зелено място. В зали 3 и 4 на „Интер експо център” ще бъдат поставени контейнери за разделно изхвърляне на хартия, пластмаса и стъкло, а на всички щандове ще се предоставят цветни торби за събиране на различните видове отпадъци.

Партньор на 20-ия Благотворителен базар на Международния женски клуб е Столичната община. Джаз ФМ с удоволствие предоставя своята медийна подкрепа.

Билетът за вход е на цена от 3 лв., а децата на възраст до 12 години посещават базара безплатно. Билети ще се продават на касата на „Интер експо център” в деня на базара, а предварително можете да ги закупите от касата на театър „София” на ъгъла на улиците „Славянска” и „Г. С. Раковски”, в културен център G 8 на ул. „Уилям Гладстон” №8 и в „Евро синема” на бул. „Александър Стамболийски” №17.

Подробности за културната програма на базара ще откриете на сайта ни тук.