"Световно образование" за първи път с комплексен поглед върху обучението на децата

Университети, елитни колежи, езикови ваканции - най-голямото изложение "Световно образование" ще ни представи за първи път на едно място възможностите, които деца и младежи имат за обучение в чужбина. Тази година събитието е под мотото "Всичко за образованието на 360 градуса". "В резултат на Брексит се налага да отворим по-широко погледа върху това как планираме образованието на своите деца. В зависимост от това какво иска да учи детето, кои са неговите силни предмети, трябва да видим в кои държави се предлага добро обучение по тази специалност, какви възможности има за научна дейност, какви предприятия търсят млади специалисти с този профил. Така ще можем да насочим правилно детето за неговото висше образование." - обясни в студиото на Джаз ФМ Ирина Христова, управител на консултантската фирма за образование в чужбина "Интеграл". Тя допълни, че кариерното ориентиране, което досега е било в 11-и и 12-и клас, се налага да бъде направено много по-рано, за да могат родителите да планират какви чужди езици трябва да знае детето, така че да има много повече възможности за избор.

ИЗЛОЖЕНИЕ:

1 и 2 октомври - София, х-л "Балкан" (10:00 ч. - 17:00 ч.)
3 октомври - Пловдив, х-л "Тримонциум" (11:00 ч. - 16:00 ч.)
5 октомври - Бургас, х-л "Гранд Хотел Приморец" (10:00 ч. - 16:00 ч.)
6 октомври - Варна, х-л "Галерия Графит" (11:00 ч. - 17:00 ч.) 

ИНФОРМАЦИОННИ ДНИ:

4 октомври – Русе, х-л „Космополитан“ (10:00 ч. – 17:00 ч.)
5 октомври – Велико Търново, х-л „Премиер“ (10:00 ч. – 17:00 ч.)

На това издание на изложението "Световно образование" идват представители на над 110 образователни институции, от които - 70 университета. Те ще предложат информация за бакалавърските и магистърските си програми. Ще има средни училища, които ще обяснят как подготвят за тези програми. Ще се представят възможностите за езикови ваканции и курсове през цялата година и през лятото, които да подготвят детето по-бързо да положи изпит за сертификат по езика. Така в края на 12-и клас то ще има два валидни сертификата, с които може да започне висшето си образование.

На "Световно образование" тази година за втори път се предлага един от най-добрите британски тестове за кариерно ориентиране. Трите му нива са за деца на 9 год., на 13 год. и за ученици от 10-и, 11-и и 12-и клас. "Това е първата стъпка, която децата трябва да направят, за да видим какви специалности и предмети са подходящи за тях и на какво да обърнем внимание по време на обучението им в средното училище." - обясни Ирина Христова, управител на консултантската фирма за образование в чужбина "Интеграл".

  • Интервюто на Светослав Николов с нея можете да чуете чрез бутона "Аудио".

Регистрацията за участие в "Световно образование" е безплатна, като е желателно да се направи електронно, за да се избегне чакането на място, а също и за да могат бъдещите студенти да планират времето си спрямо броя на университетите, предлагащи специалности в техния кръг на интереси. Освен това регистриралите се предварително получават възможност да положат тестове за избор на професия Centigrade и 10-те курса UniPrep. Децата от 10 до 16 години ще могат да положат безплатен тест по английски и математика. Повече подробности - на сайта на изложението, на което по традиция Джаз ФМ е медиен партньор.