Световният феномен на пианото Питър Бенс гостува в България през есента

Световният феномен на пианото Питър Бенс гостува в България през есента

С разпродадени концерти по цял свят Питър Бенс е новият феномен на пианото! Кросоувър пътешествията му - от класиката до поп музиката, му осигуравят над 250 милиона гледания онлайн и пълни концертни зали. Днес Питър Бенс е безспорно най-бързият пианист в света (според Книгата на рекордите Гинес). Техниката и скоростта на изпълнение са наистина зашеметяващи, а българската публика ще може да се убеди в това на 29 октомври в зала „България“, началото на концерта е в 20 часа. Гостуването на пианиста у нас е по покана на Loud Concerts.

Питър Бенс започва да свири на пиано на 2-годишна възраст, на 7 г. пише първата си композиция, а на 11 г. създава първия си албум, повлиян от Моцарт и Шопен. След класическото образование в академия „Ференц Лист“ в Будапеща, Унгария, музикантът се премества в САЩ, където завършва пиано и композиране на филмова музика в престижния музикален колеж „Бъркли“ в Бостън. Питър от малък се увлича от рок и поп музиката и особено вдъхновение за него представлява творчеството на Майкъл Джексън. Пианистът харесва също така и качествената музика за филми. За щастие докато учи в музикалният колеж „Бъркли“, се запознава с Джон Уилямс, един от кумирите му в света на музиката и автор на саундтрака към филма Star Wars. Това го подтиква да започне да прави импровизации на известни пиеси и през 2015 г. пуска първото си видео в интернет, което го превръща в истинска сензация.

Билетите за шоуто на Питър Бенс в София вече са в продажба в мрежата на Eventim и партньорите им в цялата страна. Цената на билетите в зала „България“ започва от 40 лева. Всеки меломан може да се възползва от услугата Eventim Print at Home, която дава възможност да се отпечатва закупеният електронен билет вкъщи.