Суперпродукция на „Травиата“ със звездите от световните оперни сцени Елена Монти, Габриеле Манджоне и Марцио Джоси

Суперпродукция на „Травиата“ със звездите от световните оперни сцени Елена Монти, Габриеле Манджоне и Марцио Джоси

Звездите Елена Монти, Габриеле Манджонe и Марцио Джоси идват у нас за оперната суперпродукция „Травиата“ на 25 октомври от 19 ч. в Зала 1 на НДК. Това е поредното класическо заглавие, което „Монте мюзик“ и Държавна опера – Русе представят на голяма сцена в София. Диригент на спектакъла с участието на солисти, оркестър, хор и балет на Държавна опера – Русе е маестро Найден Тодоров.

„Травиата“ е най-популярната опера в света според статистиката на сайта Оperabase и може би най-великата трагична любовна история, разказана от гениалния Верди. Либретото е написано по нашумелия роман „Дамата с камелиите“ на Александър Дюма–син. За основа на сюжета служи личната драма на автора – историята на любовта му към известната куртизанка Мари Дюплеси.

В операта „Травиата“ името на главната героиня е Виолета (Елена Монти) – парижка куртизанка, която се отказва от охолния си живот и нощните забавления в името на любовта си към Алфред (Габриеле Манджоне). Ролята на Виолета съвършено приляга на родената в Милано Елена Монти – хубава, с невероятна актьорска игра и красив глас. Монти се е превъплащавала в образа на куртизанката на най-големите световни оперни сцени.

Габриеле Манджоне завършва Музикалното училище в Перуджа и участва в редица майсторски класове с Рената Ското, Вериано Лучети, Симоне Алаймо и други. През 2010 г. прави своя успешен дебют в ролята на Алфред под диригентската палка на Мариоти.

Третият основен песонаж в „Травиата“ е бащата на младия Алфред, който се противопоставя на любовта му с Виолета. Организаторите поверяват отговорната роля на доказалия класата си на световните сцени Марцио Джоси. Той е вече добре познат на българската публика с брилянтните си изпълнения в суперпродукциите „Аида“ и „Бал с маски“.