СУ „Св. Климент Охридски“ е домакин на Международна научна конференция по сугестопедия

СУ „Св. Климент Охридски“ е домакин на Международна научна конференция по сугестопедия

От 20 до 24 юли в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски“, София, ще се проведе Международна научна конференция по сугестопедия на тема: „Безкрайните човешки възможности. Надежда за нова култура на общуване.“ Събитието се организира от Фондация „Проф. д-р Георги Лозанов и проф. д-р Евелина Гатева“ и сугестопедичната общност в България. Целта на конференцията е създаване на пространство, в което да бъдат споделени изследвания, опит, преживявания, емоции, предизвикателства, вълнения на всички, които работят в областта на сугестопедията в България и по света.  

Почетни лектори на конференцията ще бъдат изявени личности в областта на физиологията, музиката, педагогиката, словото, изобразителното изкуство, движение на тялото, духовността и други области, синтезирани в сугестопедията.

В дните на конференцията ще бъде отдадена почит и ще бъдат отбелязани 90 години от рождението на проф. д-р Георги Лозанов, създателят на сугестопедията. За д-р Лозанов водещо беше деликатното и безопасно разкриване на потенциала, с който всеки човек е дошъл на тази земя. Той успя чрез средствата на науката да формулира закони, принципи, средства, понятия, с които да опише дори неуловимото. И неговият всеотдаен труд вече 50 години откликва в умовете, душите и сърцата на хората не само в България, но и в целия свят.

Повече информация във връзка с конференцията ще откриете тук. Конференцията ще бъде излъчвана чрез стрийминг онлайн.  

  • Интервю на колегата ни от Класик ФМ Георги Митов- Геми с Ванина Бодурова - сугестопедагог и председател на Фондация „Проф. Георги Лозанов и проф. д-р Евелина Гатева“, може да чуете чрез бутона „Аудио“.