Станете част от четвъртия „Гастрономически фестивал Премиер“, като се включите в нашата игра

Станете част от четвъртия „Гастрономически фестивал Премиер“, като се включите в нашата игра

Тънкостите на японската кухня, представена от Полихронис Дамалас и италианска кухня, импровизирана от Джанфранко Киарини, очакваме тази събота и неделя. Последният уикенд от четвъртия фестивал „Премиер“ (20 -21 ноевмри) ще представи Петър Йоргов с кулинарната програма Pure Sensation - оригинален прочит на българската кухня с биопродукти, а в последната съботна вечер ще има щипка екзотика: Стаматис Цилиас ще представи традиционни гръцки рецепти от Истанбул във фюжън стил.

Зелена салата с легендарното зелено сирене от Черни Вит, специално отгледана в рециркулационна система есетра, сорбе от бъз и карамел, и пълнозърнест хляб от лимец с квас са някои от акцентите в българското меню, избрани от Петър Йоргов.

Стаматис Цилиас импровизира върху традиционни рецепти, като ги представя по един наистина модерен и разчупен начин. Той трупа кулинарен опит, работейки в страни като Канада и Русия, ставайки член на Chaine des Rottiseurs, Москва.

Всичко за фестивала ще откриете на www.premierfoodfestival.com и все още можете да резервирате своето място за предстоящите дегустационни вечери в хотел „Премиер“, Банско.

Джаз ФМ ви дава възможност да станете част от емоцията и да се включите в гръцката фестивална вечер на Стаматис Цилиас, шеф-готвач на петзвездния „Премиер“. Сега имате възможност да присъствате на последната фестивална вечер, като се отдадете на изкушението и провокирате сетивата си с нови вкусове и усещания.

Каним всички слушатели и почитатели на Джаз ФМ да участват в един своеобразен конкурс. Изпратете ни своя рецепта, с която сте очаровали и впечатлили някого. Допълнително предимство е, ако ни разкажете историята, повода, по който е била приготвена. Не залагаме толкова на конкурентния принцип, а по- скоро на акцента върху кулинарната тема и споделянето. И тъй като в кулинарията са важни отношението и въображението, именно това ще са критериите, по които ще определим един слушател, който ще спечели двойна покана за финалната фестивална вечеря и настаняване в петзвездния хотел „Премиер“. Вашето въображение и кулинарен нюх ще бъдат оценени по достойнство и тъкмо вие може да сте късметлията, който ще присъства на последната фестивална вечеря от четвъртия „Гастрономически фестивал Премиер“. Изпратете своята рецепта и история на мейл [email protected] до 18 ноември (включително). Победителя ще обявим ден след това в предаването „Следобедни импровизации“. Не пропускайте да посочите име и телефон за връзка.