Срещи с музикантите и техните проекти в инициативата Meet the Artist този уикенд

Срещи с музикантите и техните проекти в инициативата Meet the Artist този уикенд

Музиканти и публика ще се съберем в инициативата Meet the Artist по време на Mish Mash Fest този уикенд в парка „Заимов“. Ще се срещнем в края на година, в която често бяхме принудително разделени, и ще се подкрепим взаимно в трудно време. Артистите ще ни посрещнат с албумите си, за които ще разказват и от които ще ни пускат музика, а ние ще можем да оценим още веднъж тяхното изкуство, да купим диск или флашка за слушане у дома или с приятели. „На нас много ни липсва контактът с публиката и това е алтернативен начин да се чуе музиката ни и да се срещнем с хората, които имат отношение към нея.“ – каза Деси Андонова в интервю по Джаз ФМ.

В коледното издание на Mish Mash Fest ще се включат 60 от най-добрите български дизайнери, занаятчии, автори на приложно изкуство. Още десетки музиканти ще очакват публиката в своята шатра. Сред тях са Борислав Петров, „Спектрум“, Васил Хаджигрудев, Велислав Стоянов, Павел Терзийски, Петър Георгиев, Димитър Карамфилов, SoulBmoll, Funkallero, Стефан Горанов, Деси Андонова, Михаил Йосифов, Рут Колева, Мирослав Иванов, Милен Кукошаров, Веселин Веселинов – Еко, Белослава и още много.

Трудната ситуация сплотява музикантската общност и насочва артистите към откриването на нови начини за срещи с публиката. Meet the Artist възниква именно така. „Имаме нужда да измислим алтернативи да стигаме до хората и да остане хъсът да творим. Дълго време продължава тази ситуация. Креативността ни се събужда. Ако на всеки му хрумне нещо такова, ще успеем да минем през това време, учейки уроци и сплотявайки се, а не отдалечавайки се от това, което ни вълнува, мотивира и обичаме да правим.“ – каза Деси Андонова.

  • Интервюто с нея можете да чуете чрез бутона „Аудио“.