Срещаме се с Херман Кох – автор на най-превеждания холандски роман – „Вечерята”. Той представя у нас и новата си книга – „Вила с басейн”

Срещаме се с Херман Кох – автор на най-превеждания холандски роман – „Вечерята”. Той представя у нас и новата си книга – „Вила с басейн”

Херман Кох – авторът на най-превеждания холандски роман – „Вечерята”, пристига в България, за да представи тази своя творба и най-новата си книга на българския пазар – „Вила с басейн”. Двете произведения постигнаха сензационен международен успех, а у нас излизат от издателство „Колибри” в превод на Мария Енчева. Почитателите на Херман Кох ще можем да се срещнем с него на 12 ноември от 19 ч. в столичната книжарница „Хеликон – България” на бул. „Цар Освободител”. Големият български писател и литературен историк Георги Господинов ще запознае публиката с книгите и техния автор.

Написан по действителен случай, романът „Вечерята” е оригинален, напрегнат, брилянтно изтъкан разказ за отговорността, която родителите носят за деянията на своите деца. Издаден в 37 държави, преведен на 33 езика, филмиран и адаптиран за театралната сцена, романът се третира като световен феномен и връх в творчеството на Херман Кох. В началото на месеца на български език излезе и „Вила с басейн”, определян от критиката като изненадващ и превъзходен наследник на „Вечерята”.

Херман Кох е роден през 1953 г. и е автор на осем романа и няколко сборника с разкази. По време на посещението си в България той ще се включи и в дискусия за писането и превода. Утре заедно с Георги Господинов той ще говори пред студенти от магистърските програми „Творческо писане” и „Преводач-редактор” на Софийския университет „Св. Климент Охридски”.