Специален концерт в чест на Стиви Уондър с участието на някои от най-големите имена в музиката днес

Специален концерт в чест на Стиви Уондър с участието на някои от най-големите имена в музиката днес

След няколко дни, на 8 февруари в Staples Center в Лос Анджелис ще бъдат връчени 57-те годишни награди "Грами". Обикновено раздаването на престижните отличия е свързано с поредица от съпътстващи събития. Едно от тях е удостояването на легендарни музиканти с признанието "Грами за цялостен принос". Повече за конкретната вечер разказваме тук.

Друго от тези съпътстващи събития ще бъде концертът, посветен на Стиви Уондър - Stevie Wonder: Songs in the Key of Life – An All-Star Grammy Salute. Според прес информацията, разпространена от Звукозаписната академия, в шоуто ще се включат "някои от най-големите имена в музиката днес". Сред тях са Лейди Гага, Джон Леджънд, Ъшър, Уили Нелсън и др., а в ролята на водещ ще бъде Ел Ел Куул Джей. Концертът, който се предвижда да продължи два часа, ще се проведе два дни след официалната церемония по връчването на наградите "Грами" и ще бъде излъчен на 16 февруари по телевизионния канал CBS.

Звукозаписната академия на САЩ е присъждала на Стиви Уондър 25 пъти наградата "Грами". Той е единственият артист в историята, който е печелил в категорията "Албум на годината" за три поредни свои заглавия - Innervisions (1973), Fullingness' First Finale (1974) и Songs in the Key of Life (1976).

Миналата година Стиви Уондър беше на турне, по време на което изпълняваше песни от култовия си проект Songs in the Key of Life. Уондър, който винаги е обединявал музиката с позицията си по важни социални и политически въпроси, не пропусна по време на своите концерти от турнето да отправи послания за борба срещу расизма. Също миналата година в едно свое изказване големият музикант сподели какво мисли за силата на песента. Той насърчи своите колеги да използват уменията си, за да създават позитивна среда. "Нека всеки от нас да продължи да пише." - казва той и добавя: "Нека да продължим да насърчаваме и вдъхновяваме, защото, ако не пишем, светът ще изгуби своята магия, светът ще загуби своята любов."