Спасете живота си на пътя – осигурете надеждност на своя автомобил!

Спасете живота си на пътя – осигурете надеждност на своя автомобил!

На специална пресконференция екипът на „Порше БГ” постави началото на социално-информационна инициатива за осигуряване на безопасност при движение на пътя чрез повишаване и поддържане на техническата изправност на автомобилите при извършване на ремонт, отговарящ на актуалните технологични стандарти. Инициативата е част от международна кампания, която се провежда от 2009 г.

В България кампанията е под надслов „Спаси живота си на пътя – осигури надеждност на своя автомобил” и се стреми да образова хората и така да увеличи безопасността на пътя и да намали фаталните последици от тежки автомобилни инциденти. Резулатите от професионален независим експеримент, проведен от германския институт KTI, представиха Райнер Кюл – експерт „Средпродажбена дейност, мениджмънт на ПТП щети – Volkswagen AG” и Борис Цветков – ръководител на „Сервиз София Изток”. С различни видео и снимкови материали експертите показаха ясно как си проличава разликата между качествен ремонт по модерни технологии и сервизна работа на ниско ниво.

Кампанията се реализира с подкрепата на различни институции в България, свързани с безопасността на движението по пътищата на страната. От техните данните стана ясно, че близо 70% от всички регистрирани автомобили в нашата страна са на над 16 години, поради което автопаркът ни е един от най-старите в Европа и е от особена важност автомобилите да получат най-правилното сервизно обслужване.

„Често коли, които изглеждат напълно здрави и чисто нови, са рискови, защото никой няма как предварително да знае какви ремонтни работи са извършени по нея. Тоест водачите на МПС също трябва да се научат, че носят отговорност пред себе си и обществото", обобщи Борис Цветков – ръководител на „Сервиз Порше БГ София Изток”.

Повече ще откриете чрез този линк.