Sound Solutions с първа песен на български език – „Мога ли” е за любовта, която се опитваме да докоснем

Sound Solutions с първа песен на български език – „Мога ли” е за любовта, която се опитваме да докоснем

Четири години след като сформираха Sound Solutions, Ясмин Исинов и Огнян Гърков представят първата си песен на български език по текст на вокалистката Алис Инджеян. Тя е част от състава от 2012 г., а за думите, които пише и изпява в „Мога ли” в ефира на Джаз ФМ каза: „Тя е леко романтична песен – разглежда любовта като нещо възвишено, до което човек иска да се докосне. Заглавието предава уникалността на това усещане”. Своето удовлетворение от реализацията й със Sound Solutions, Алис изразява с думите: „Получи се точно това, което си представях”.

Песента „Мога ли” направи своята премиера в ефира на Джаз ФМ днес в предаването „Джаз ден”, а на Jazzfm.bg можете да я чуете в тази публикация чрез бутона „Аудио” по-горе. Нейната концертна премиера ще бъде на 20 ноември от 23 ч. в „София лайв клуб”, когато Sound Solutions за втори път в кариерата си ще излязат с група, свиреща на живо – Иво Пешев (китари), Младен Димитров – Mr. Moon (барабани), Хари (бас) и Цветан Чобанов (клавири и саксофон). „Има химия между нас като музиканти. Нещата се случват по естествен начин, бързо и в приятна атмосфера”, разказа пред Джаз ФМ за работния процес Ясмин Исинов, а Огнян Гърков добавя: „Когато ще имаме репетиция, нямаме търпение да се съберем и да посвирим.” „Все едно сме си така винаги”, допълва Алис. Догодина „Мога ли” ще се сдобие и с видеоклип, а малко по-късно ще стане част от дебютния албум на Sound Solutions.

Ясмин, Оги и Алис, заедно с техния Live Band, ще ни посрещнат в четвъртък в „София лайв клуб” с изцяло авторска музика в характерното за тях стилно фънки електронно звучене и все още лятно настроение. Запазена марка на групата са стиловете даунтемпо, грууви и диско хаус. Вечерта на 20 ноември ще чуем както познатото ни Make it Groovy, така и най-новата им песен – Mesmerized, която ще стане част от втория самостоятелен сингъл на групата. В изпълнението като вокалист се включва Анна Катур, а към инструменталния състав се присъединява съпругът й Джарет (китара). „Много приятна песен, която се получи като нещо истински ново. Беше голямо удоволствие да пея с Анна”, обобщава Алис в интервюто на Светослав Николов. „Песента е по-различна от „Мога ли”, но настроението пак е много позитивно, по-динамично, и мисля, че хората биха потанцували с удоволствие”, обещава Ясмин. За Оги е ясно: „Хората биха останали без дъх – двата гласа заедно са уникална тръпка”.