Софийската филхармония отбелязва 100-годишнината на Ленард Бърнстейн

Софийската филхармония отбелязва 100-годишнината на Ленард Бърнстейн

100 години от рождението на Ленард Бърнстейн празнуваме с концерт на Софийската филхармония – на 13 декември от 19 ч. ще чуем неговата Симфония № 3 под диригентството на Найден Тодоров. Бърнстейн е един от най-обичаните композитори на всички времена. Автор на мюзикъли, опери, камерна и инструментална музика, той остава в сърцата на почитателите си с енергията, която влага в своите произведения. Сред тях е и операта „Кандид“. С мюзикъла „Уестсайдска история“ Бърнстейн става единственият композитор на класическа музика, който пробива на „Бродуей“. Почитан диригент, неговият емоционален и искрен стил на подиума го прави истинска звезда не само сред почитателите на класиката. Носител на множество награди, той остава в историята и със своята просветителска и педагогическа дейност.

С този концерт Софийска филхармония отбелязва и още една годишнина – 90 години от рождението на големия български композитор Александър Танев. Неговата дъщеря – голямата българска пианистка Борислава Танева, ще представи едно от най-красивите му произведения – Дивертименто концертанте за пиано.

Концертът е със специалното участие на оперната прима – сопраното Ина Кънчева, и на Националния филхармоничен хор "Светослав Обретенов" с диригент Славил Димитров.

Билетите са в продажба в мрежата на Eventim.bg, Ticketsbg.com и на касата на Софийска филхармония в зала „България“. Джаз ФМ е медиен партньор.

През декември билетите за всички концерти на Софийската филхармония се предлагат с 30% отстъпка, а за учениците и студентите входът е безплатен.

На снимката: Ина Кънчева. Фотограф: Силвия Братанова.