София танцува на фестивала Sofia Dance Fest от 6 до 9 март в зала „Универсиада”

София танцува на фестивала Sofia Dance Fest от 6 до 9 март в зала „Универсиада”

Фестивал с танцова насоченост, чиято главна цел е популяризиране на танцовите стилове и размяна на творческа информация, както и определяне на най-добрите постижения в различни танцувални направления – Sofia Dance Fest ще ни покани на танц от 6 до 9 март в зала „Универсиада”. Организатор на събитието е спортен танцов клуб „Суперформа” с подкрепата на Българската спортна танцова федерация, Международната танцова организация и Министерството на спорта. Входът за всички събития е свободен.

В рамките на Sofia Dance Fest ще се проведат международно открито състезание, национален отворен танцов турнир, работилници, семинар за международни съдии. Фестивалът ще даде шанс за изява на деца и младежи и цели да ги приобщи към творчеството като алтернатива на зависимостите и агресията.

В четирите дни на шоу ще видим в международен и в национален формат 12 стила танци, сред които модерен, джаз, класически и хип-хоп танц, както и хип-хоп битки. В третото издание на Sofia Dance Fest участват 30 спортно-състезателни клуба от България и 10 от чужбина – от Италия, Чехия, Дания, Македония, Сърбия, Босна и Херцеговина. Всеки любител може да се включи в занятията по джаз, модерен и хип-хоп танц, които ще се проведат при отворени врати.

„Българинът има тръпка към танци, обича танца”, обобщи пред Джаз ФМ след двете досегашни издания на Sofia Dance Fest организаторът Юлия Попова – председател на Българската спортна танцова федерация и на спортен танцов клуб „Суперформа”, международен съдия и хореограф. Тя съобщи, че място за изява на това събитие досега са намирали хора от 3 до 85-годишна възраст.

„Обичаме да танцуваме. Обичаме да се забавляваме” е мотото на фестивала, повече подробности за който можете да откриете на сайта му.