Смоуки Робинсън продуцира анимационна поредица за деца, в която ще звучат песни от каталога на Motown

Смоуки Робинсън продуцира анимационна поредица за деца, в която ще звучат песни от каталога на Motown

Богатото музикално наследство на Motown е вдъхновение за създаването на нова анимационна поредица за деца, която ще бъде продуцирана от Смоуки Робинсън за Netflix. Големият вокалист има дългогодишни отношения с легендарната звукозаписна компания - той е един от авторите й, основател и фронтмен на вокалната група The Miracles и също така е бил вицепрезидент на Motown.

Главен герой в анимационната поредица ще бъде срамежливото 8-годишно момче Бен, което има артистични заложби. Бен живее заедно със своето семейство в измисления за целта град Мотаун, базиран на Детройт и неговата музикална история. Приключенията на Бен и приятелите му са свързани с осъзнаване силата на креативността. Във всеки от епизодите ще има селекция от музикалните класики на Motown, които ще прозвучат в изпълнение на съвременни артисти. В анимацията ще бъдат включени хитове на самия Смоуки Робинсън, The Jackson 5, Лайнъл Ричи, The Supremes, The Temptations, Стиви Уондър и мн. др.

„Развълнуван съм да бъда част от тази прекрасна нова поредица, която ще улови магията на Motown и ще представи нашите песни на ново поколение от фенове и техните семейства. Толкова съм вдъхновен от креативните идеи на Джош Уейкли (режисьора на филма), че нямам търпение да си свърша работата по представянето им пред света.“ – това заяви Смоуки Робинсън в специално изявление.

На снимката: Смоуки Робинсън, източник: фейсбук профила на музиканта