Слънцето грее в музиката на Koop Oscar Orchestra – довечера в „София лайв клуб“

Слънцето грее в музиката на Koop Oscar Orchestra – довечера в „София лайв клуб“

Оскар Симонсон продължава наследството на дуото Koop осем години след финалната му изява. „Последният ни концерт бе през 2009 г. Реших, че трябва да спрем. След време в главата ми започнаха да се появяват песни, но не знаех как да ги направя – сам или с група. Срещнах певицата Джезу, пуснах й новите песни и създадохме група с още петима музиканти.“ – разказа Оскар в студиото на Джаз ФМ. Формацията Koop Oscar Orchestra излиза довечера в пълен състав на сцената на „София лайв клуб“, за да ни поднесе добре познати и чисто нови песни. Джаз ФМ е медиен партньор.

„Все още изпълняваме песните, които написах за Koop. Характерни елементи от музиката ни ги развих – използваме повече акордеон, европейското етно усещане присъства по-активно.“ – допълва музикантът в интервюто по Джаз ФМ, което можете да чуете чрез бутона „Аудио“.

Слънцето грее в песните на Koop Oscar Orchestra. Оскар Симонсон обяснява: „Вярвам, че музиката трябва да повишава настроението и да повдига духа, да настройва позитивно.“

Това ще се случи и довечера в приказна скандинавска атмосфера, когато 7-членният състав ще изпълни изцяло на живо най-ярките композиции на Koop, както и, премиерно, песни от дебютния им албум. Гостуването на групата у нас е по покана на Nordic Soundscapes Bulgaria.