Слушаме Оз Ной, Джими Хаслип и Денис Чембърс на 6 октомври в „София лайв клуб“

Слушаме Оз Ной, Джими Хаслип и Денис Чембърс на 6 октомври в „София лайв клуб“

Оз Ной гостува за първи път в България и поставя страната ни сред държавите, в които публиката ще има удоволствието да се наслади на живо на творчеството му. Неговият концерт на 6 октомври в „София лайв клуб“ е заедно с двама също толкова велики музиканти – басиста Джими Хаслип и легендарния барабанист Денис Чембърс.

Виртуозният китарист ще представи своя последен албум Booga Looga Loo, който излезе през март. „Възхитителният примес на бугалу, джаз и ритъмендблус събужда жаждата за свобода на духа и ни понася в ритъма на безвремието, в което само най-добрите музиканти умеят да ни въвлекат.“ – ни канят на събитието организаторите на концерта. Сред музикантите в албума са Вини Колаюта, Дейв Уекъл, Стив Фероне и Джон Патитучи.

Оз Ной стартира своята кариера едва 13-годишен, изпълнявайки джаз, блус, поп и рок. На 16 вече свири с най-добрите музиканти в Израел, а на 24 е част от бенда на най-известното телевизионно шоу. През 1996 г. се мести в Ню Йорк и дава начало на неочаквано добра кариера. През 2003 г. той издава първия си албум Oz Live. Следват 8 албума, стотици концерти и честта да твори с едни от най-могъщите музиканти в бранша.

На европейското си турне, в което ще го видим и у нас, Оз Ной свири с Джими Хаслип (Yellowjackets) и Денис Чембърс (Джон Маклафлин, Santana, Steely Dan).