Слушаме на живо мощната китара на Джо Сатриани за деветия рожден ден на радио Z-Rock

Слушаме на живо мощната китара на Джо Сатриани за деветия рожден ден на радио Z-Rock

С концерт на Джо Сатриани ще отпразнуваме рождения ден на Z-Rock, част от bTV Radio Group. Вече 9 години Z-Rock е в центъра на горещите рок събития у нас. Концертът на Сатриани е на 11 октомври в Зала 1 на НДК и е част от световното турне на музиканта в подкрепа на новия му албум, който ще излезе през юли и все още няма заглавие.

Джо Сатриани е един от най-големите рок китаристи, който често се докосва до блус, фънк и джаз музиката. Един от историческите концерти на Джаз фестивала в Монтрьо е именно негов. От 14-те си албума досега той е продал над 10 милиона екземпляра, с което стана най-продаваният инструментален рок китарист за всички времена. Носител е буквално на всички възможни награди на рок китарни списания, при това по няколко пъти. От 1996 г. Сатриани участва и в G3 турнетата – над тричасови шоута с китарни крале от ранга на Стив Ваи, Джон Петручи, Ерик Джонсън и Стив Морз. Въздействието му е толкова универсално, че през 2010 г. Ники Минаж използва семпъл от известната му балада Always With Me, Always With You за своя златен сингъл Right Thru Me.

Билети за организирания от Loud Concerts концерт на Джо Сатриани у нас са в продажба в мрежата на Еventim (www.eventim.bg), в магазините Picadilly и Office 1 Superstore и в бензиностанциите OMV. Цените са от 55 лева до 115 лева.