След зареждащото си лятно турне Мелъди Гардо се отдава на заслужена почивка, а после и на вълнуващи нови проекти

След зареждащото си лятно турне Мелъди Гардо се отдава на заслужена почивка, а после и на вълнуващи нови проекти

След концертите в различни градове на Испания, Италия, Германия и Швеция вокалистката Мелъди Гардо благодари на своите почитатели за прекрасното лятно турне, което тя определи като едно от най-хубавите в живота й. Мелъди благодари за красивите лица и срещите по пътя, и не пропуска да изкаже благодарности и на почитателите си, които са изминали десетки километри, за да присъстват на нейните изяви. „Всеки момент беше магичен и специален.“ – пише тя в социалните мрежи и съобщава, че се отдава на почивка, за да потърси вдъхновение за следващия си албум.

През пролетта на тази година Мелъди Гардо издаде първото си DVD със записания през миналия октомври концерт в парижката зала „Олимпия“. Live At The Olympia Paris включва песни от новия студиен албум на Гардо Currency Of Man, теми от My One And Only Thrill от 2009 г., както и няколко пиеси-изненади.

Срещи с новите албуми на Ерик Клептън и Мелъди Гардо в следващите дни

Преди да влезе отново в студиото и да започне работа по изцяло нов компактдиск Мелъди Гардо ще пусне на пазара първия си концертен албум, който включва селекция от изпълнения, направени в периода 2012-2016 г. Другият важен ангажимент на певицата е участието й в специален проект с нейния близък приятел, музикант и поет Пиер Адерн. Двамата ще работят заедно по създаването на любовни песни. Засега Гардо не съобщава повече подробности.

Най-тъжният момент от европейското турне на Мелъди Гардо беше отмененият след трагедията Джаз фестивал в Ница. Вокалистката трябваше да вземе участие в него и разтърсена от случилото се по време на националния празник на Франция, тя написа прочувствени думи, с които каза „не“ на страха и заяви: „Това е моментът, когато светът се нуждае от човешко съчувствие помежду ни. Насилието ще породи още повече насилие, както любовта поражда още повече любов. Ние се нуждаем от мир.“

Мелъди Гардо с думи за мир и любов след трагедията във Франция. Певицата трябваше да пее на Джаз фестивала в Ница

Снимка: едно от красивите места, част от европейското турне на Мелъди Гардо. Източник: фейсбук профила на певицата