След броени дни посрещаме Майкъл Болтън в София

След броени дни посрещаме Майкъл Болтън в София

„Нямам търпение да се срещнем на 18 юли в НДК.“ - казва Майкъл Болтън в специална видео покана, отправена към българската публика. Предстоящият концерт на една от големите американски музикални звезди ще се проведе десет години след последната му визита в България и е част от световното турне на певеца. Преди срещата си с българската публика Болтън ще пее в Ню Йорк, Испания, Португалия и Германия.

Майкъл Болтън има зад гърба си повече от 20 години на сцената, които му носят награда „Грами“ за най-добър мъжки вокал, звезда на „Алеята на славата“ в Холивуд и няколко албума с платинен статус по продажби. Той има продадени повече от 65 милиона записа в цял свят. Болтън се изкачва до първите места в музикалните класации с песента How Am I Supposed to Live Without You /„Как мога да живея без теб“/. През годините вокалистът реализира редица успешни дуети с Лучано Павароти, Пласидо Доминго, Хосе Карерас, Рене Флеминг, Рей Чарлс, Пати Лабел. Освен изключителен певец Майкъл Болтън е писал текстове за едни от най-големите звезди на нашето време, сред които Боб Дилън, Пол Стенли, Лейди Гага, Дейвид Фостър и др. Публиката в Зала 1 на НДК ще има възможност да чуе на живо една от най-емблематичните му песни – When A Man Loves A Woman, а така също и знакови хитове като Said I Loved You…But I Lied, To Love Somebody и Georgia on My Mind, както и песни от нови му албум A Symphony of Hits.

В края на месец май Майкъл Болтън се качи на една сцена заедно с Националния симфоничен оркестър в Kennedy Center. Това бе и първото по рода музикално шоу, което звездата прави. „Повече от 30 г. изпълнявам знаковите си балади, но сякаш нещо се случва, когато съм в компанията на симфоничен оркестър.“ - споделя Болтън. По думите му на сцената е усетил друг вид поток от енергия, а всяка от песните го е въвлякла в различни емоционални измерения. Концертът се е превърнал в незабравимо преживяване както за самия Болтън, така и за цялата публика.

„Ако трябва да опиша феновете си, ще кажа, че това са хора с отличен вкус за музика.“ – твърди Майкъл Болтън в специално видео обръщение към почитателите си от целия свят. „Вие сте част от сърцето ми и аз ви благодаря, че ми давате куража, силата и подкрепата да правя музика.“ - казва още във видеото Болтън. Певецът разказва, че има верни почитатели, които го следват от времето, когато е издал първия си албум The Hunger през 1987 г. „Някои от феновете ми ме следват повече от 30 години и това е изумително. Ако искате да разберете повече за почитателите ми, просто трябва да дойдете на някой мой концерт.“ - призовава Болтън.

Близо месец преди да изнесе дългоочаквания си концерт в Зала 1 на НДК, Майкъл Болтън обяви ексклузивно, че стартира ново шоу за таланти в Азия. Новината бързо обиколи всички новинарски сайтове и стана повод за истинско вълнение в най-населения континент на Земята.

Болтън разкрива, че състезателите, които ще бъдат избрани, ще са наистина талантливи и уникални – „очакват ги много задачи и предизвикателства, което ще им помогне да се подготвят за истинска кариера в музикалния бизнес. Това ще бъде невероятна възможност и огромен опит за всички тях“, споделя Болтън. Победителят ще стане част от турнето на звездата.

Междувременно обратното броене до концерта на Майкъл Болтън в Зала 1 на НДК вече започна. На 18 юли българската публика ще може да се наслади на изпълненията на живо на една от най-големите звезди на световната сцена, белязала няколко поколения фенове на музиката.

Билети за концерта на Майкъл Болтън можете да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн на tickets.ndk.bg. Организатор на събитието е Национален дворец на културата. Джаз ФМ радио е медиен партньор.