„Синатра, Гершуин и аз“ – Васил Петров тръгва на турне с Шуменската филхармония

„Синатра, Гершуин и аз“ – Васил Петров тръгва на турне с Шуменската филхармония

Васил Петров отваря музикалната съкровищница на американската песнопойка в нови версии на популярни джаз стандарти пред публиката във Варна, Русе, Бургас, Ловеч и Троян. Пиеси на Джордж Гершуин и песни, направени популярни от Франк Синатра, ще звучат на тези срещи, в които съпроводът ще е на Шуменската филхармония под диригентството на Левон Манукян. „Представихме програмата за първи път в началото на миналия декември в Шумен и тя имаше голям успех. Прочитът на песните е съвсем различен. Неписаното мото на това мини турне ще е „101 години Синатра“ – това е съдържанието на този интересен проект.“ – обясни в студиото ни Васил Петров.

Summertime, Someone to Watch over Me, The Shadow of Your Smile, Love Story (Where Do I begin), I’ve Got You under My Skin, Fly Me to the Moon, New York, New York, The Girl from Ipanema са само част от заглавията в репертоара. „Именно тези евъргрийни ми дават възможност да се развивам и винаги да подхождам по различен начин към тях.“ – описа любовта си към тях Васил Петров.

Аранжиментите са на Левон Манукян и Георги Милтиядов: „Те направиха много талантливи аранжименти и приспособиха симфоничния оркестър да звучи и като биг бенд – това е най-интересното в случая. С тази задача Шуменската филхармония се справи доста добре. Запазена е автентичната Синатрова звучност и е добавено звученето на симфоничния оркестър.“ – каза Васил Петров.

9 април, Варна – Фестивален и конгресен център
12 април, Русе – „Канев център“
20 април, Бургас – Военен клуб
11 май, Ловеч – Народно читалище „Наука“, вход свободен, специално за празника на града.
13 юни, Троян
Подробности за програмата Васил Петров ще съобщава на фейсбук страницата си

След летните фестивални участия, включително в Банско, на 13 септември Васил Петров ще пее на Античния театър в Пловдив с оркестър, сформиран от Ангел Заберски, в концерт с участието на с гост-солисти. „Тъй като плодвивската публика е малко сърдита, че не представихме там проекта „100 години Синатра“ – разбрах, че много хора са питали за него в билетните центрове, ето сега на голямата сцена на Античния театър ще представим този грандиозен спектакъл.“ – обещава Васил Петров в интервю, което можете да чуете чрез бутона „Аудио“.

На снимката: Васил Петров със симфоничен оркестър. Източник: фейсбук страницата на музиканта