Щраус Виена оркестър снима DVD в София

Щраус Виена оркестър снима DVD в София

Легендарният Щраус Виена оркестър избра българската публика за основен герой в официалното DVD, с което музикалната им магия ще завладее света през 2020-та г. Осем камери, кран и специален робот-камера ще заснемат Коледния гала концерт на виртуозите в зала 1 на НДК на 1 декември. Роботът ще бъде поставен в центъра на сцената, от където ще има „поглед“ към всички музиканти от оркестъра, без да пречи на изпълнението им или на публиката.

Диригентът маестро Райнер Роос препоръчва с намигване на гостите и публиката да облекат най-хубавите си рокли и костюми. Все пак присъствието им ще се увековечи на дигитален запис, който ще остане за бъдещите поколения. Специални гости на Щраус Виена оркестър ще допълнят и обогатят празничната програма тази година. Тенорът и филмова звезда Марко ди Сапиа („Кобра 11“), сопраното Мириам Портман, концертмайсторът на Щраус Виена оркестър и втора водеща цигулка на Фолксопер Виена Урсула Грайф са само част от имената, които излязат пред българската публиката на 1 декември в НДК. Австрийската сензация ще се включи в тричасовото приключение с 300-годишна цигулка, която е най-скъпата й вещ и е застрахована за шестцифрена сума. Грайф стартира кариерата си във Фолксопер, с чиито репертоар обикаля света още преди да е навршила 25 г.

На официална церемония в президентския дворец Хофбург във Виена, Щраус Виена оркестър е признат за част от културното наследство на Австрия от бившият президент на Австрия д-р Хайнц Фишер. Оркестърът обикаля свeтa с едничката цел да разпространява и популяризира наследството на династията Щраус.

Началото е в 19:00 часа, а билети можете да закупите на касите на НДК и онлайн в системата на eventim.bg или в търговската им мрежa.