Шест групи от България, Италия и Румъния в най-пъстрото досега издание на фестивала Brazzobrazzie

Шест групи от България, Италия и Румъния в най-пъстрото досега издание на фестивала Brazzobrazzie

Брас музика от Варна до Италия през София и Румъния ще слушаме от 19 до 21 февруари 2015 г. в „София лайв клуб” в новото, четвърто зимно издание на фестивала на духовата музика Brazzobrazzie. Брас музикантите, на чиито изпълнения и ще танцуваме, са специализирали в различни музикални жанрове – джаз, суинг, фънк, традиционна музика, рок, пънк, реге.

Суинг романтиците от варненската група V.S.O.P. ще открият фестивала на 19 февруари с танцова музика в стилистиката на 30-те години на миналия век, след което ще свирят фънк музикантите от бъдещето – Funky Miracle.

Две италиански групи ще слушаме на 20 февруари. В Radio Zastava италианци, австрийци, словенци и босненци ни въвличат в плетеница от стилове – от рок до пънк, от суинг до реге, от балкански ритми до електронна музика. Ottoni Animati ще ни пренесат със своето съчетание на традиционна и съвременна музика на остров Сицилия, където са родени 11-имата членове на чаровната улична група.

В съботния ден първи на сцената ще се качат музикантите и танцьорките от Zuralia Orchestra, популярен със смесването на румънски фолклор с традиционна ромска музика, джаз, реге и латино. След това фестивала закрива друга румънска група – Fanfare Ciocarlia (превежда се като „Песен на чучулига”). Ромските музиканти от малкото изолирано село в североизточната част на Румъния говорят само на своя местен диалект, а за музиката им е известно, че няма друг духов оркестър, който да свири с такава скорост.

Началото на концертите е от 22 ч., а вратите на „София лайв клуб” ще отварят в 21 ч. Диджей ще бъде DJ Oto.

Цените на билетите са: 10 лв. за първата и 20 лв. за втората и за третата фестивални вечери, 40 лв. за цялата програма. Те се продават в Билетния център на НДК, а също и в мрежите на Ticketportal и Ticketplus.

На снимката: Fanfare Ciocarlia.