Шарл Азнавур идва в България за концерт от последното си световно турне

Шарл Азнавур идва в България за концерт от последното си световно турне

За първи и най-вероятно за последен път ще можем на живо у нас да се докоснем до гения на Шарл Азнавур. Музикантът, който на своите 93 години продължава да е верен на музиката и на своите почитатели, идва за концерт в зала „Арена Армеец“ на 30 ноември от 20 ч. Азнавур пристига за 4 дни в София с премиум вино от личното си шато за серия от светски събития.

Всичко ще бъде специално! Арената на залата ще бъде преобразена във френски театрален салон с декор и червен килим. Местата ще бъдат само за 5500 души, за да се потопим изцяло в атмосферата на френския шансон и джаз. По време на четирите дни на престоя си в България Азнавур ще бъде придружаван от съпругата си и сина си. Планират се няколко специални събития, на които той ще се срещне с президента, с дипломати, с бизнесмени, с общественици, както и с представители на културния живот у нас. В свободното си време музикантът е избрал не да си почива, а да посети културни събития в града.

Един от най-великите в музиката, Шарл Азнавур е на сцената вече 70 години. Първоначално е подкрепен от Едит Пиаф, а през годините страстта към музиката го отведе и до проекти с най-големите в джаза, като Франк Синатра и Лайза Минели. Тази година Азнавур стана първият френски изпълнител със звезда на Алеята на славата в Холивуд.

Феноменалният спектакъл на Шарл Азнавур на 30 ноември в София е част от световното турне на звездата. Наречено „Турне без край“, то е обявено като последно за кариерата му. Сидни, Париж и Лондон („Карнеги хол“) са сред градовете, в които той ще спре. От София звездата отлита за Виена, а след това се завръща в родната Франция, където са планирани повече от 10 концерта. Турнето ще завърши в Москва, след което Шарл Азнавур ще се оттегли в родината си в уединението на прекрасната природа и атмосфера на своето имение.

На трапезата на Азнавур у нас ще има природно отгледани плодове и зеленчуци, различни видове риба и морски деликатеси, нашумели със здравословните си качества варива като чия и киноа, екзотични ядки. Артистът е поръчал и обилно количество натурално българско кисело мляко – една от храните, с които поддържа добрата си форма от години. Цялото обзавеждане в хотелската му стая да е само от естествени материали, е пожелал още Азнавур, като също така е помолил да разполага с постелка за ежедневните си занимания по аеробика и йога.

„Слънцето ме прави щастлив всеки ден. Нямам най-труден момент в живота си. Нищо не може да ме откаже от това да работя 17 часа на ден.“ – каза Азнавур в интервю на Георги Тошев за предаването „Преди обед“ по bTV и bTV Radio. „Не пея за младите или за възрастните хора. Аз пея за всички.“ – обясни причината за силата на въздействието на музиката си Азнавур в продължението на интервюто.

Роден в семейството на арменски имигранти под името Шанур Вахинаг Азнавурян, още в ранна детска възраст изпълнителят навлиза в света на театъра. Започва да пее на 9 години и скоро приема артистичното име Азнавур. За неговия пробив помага Едит Пиаф, която го чува да пее и го взема със себе си на турне във Франция и САЩ. Често наричан Френския Франк Синатра, Азнавур създава песни преди всичко за любовта. Написал е над 1000 песни и мюзикли и е играл в 70 филма. Азнавур пее на 5 езика и е един от най-известните френски вокалисти зад граница, като е изпълнявал песни в „Карнеги хол“ и много други бляскави концертни зали. В актива си Азнавур има 100 милиона продадени албума, 1200 песни, 80 филма, 294 албума и хиляди концерти в над 90 държави.

Шарл Азнавур гостува у нас по покана на „АРТ БГ“, а събитието се осъществява в партньорство с Френския институт в София. Джаз ФМ е медиен партньор.

Билетите за ексклузивния концерт на Шарл Азнавур в „Арена Армеец“ на 30 ноември могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim на цени от 59 лв. и 89 лв. Има и ВИП места от 150 лв. и 200 лв.

Новини можете да научавате от фейсбук страницата на събитието тук.