Сет Макфарлън, Джанел Моне, Сесил Маклорин Салвант и Fourplay са първите обявени участници на джаз фестивала „Плейбой“

Сет Макфарлън, Джанел Моне, Сесил Маклорин Салвант и Fourplay са първите обявени участници на джаз фестивала „Плейбой“

Сет Макфарлън и Джанел Моне ще дебютират на 38-то издание на джаз фестивала „Плейбой“, който Филхармонията на Лос Анджелис ще представи за трета поредна година на 11 и 12 юни. Сред първите обявени участници са още Fourplay и Сесил Маклорин Салвант. По традиция, установена преди четири години, водещ ще бъде комикът Джордж Лопес.

На Джаз фестивала „Плейбой“ първа изява ще има номинираният за „Грами“ Сет Макфарлън – с албума си No One Ever Tells You в категорията за най-добър традиционен поп вокален албум той е в компанията на Тони Бенет и Бил Шарлап (The Silver Lining: The Songs of Jerome Kern), Боб Дилън (Shadows in the Night, посветен на Франк Синатра), Джош Гробан (Stages) и Бари Манилоу и неговите виртуални дуетни партньори (My Dream Duets). Наградите „Грами“ ще бъдат връчени на 15 февруари. На фестивала вокалистът и актьор Сет Макфарлън ще пее с голям джаз оркестър, воден от друг известен творец, съчетал киното и музиката – Джоел Макнийли – той е автор на музиката към ленти на „Лукасфилм“, към филма „Отмъстителите“, към „Желязна воля“, който е използван в трейлърите към „Играта на играчките“. Макнийли продуцира предходните два албума на Сет Макфарлън, музика от които звучи по Джаз ФМ: Music Is Better Than Words (2011 г.) и Holiday For Swing (2014 г.)

12-годишният пианист Джоуи Алекзандър в конкуренция за „Грами“ с някои от най-големите в джаза. Вижте пълния списък с номинираните в джазовите категории

Представителката на младото поколение аренби артисти Джанел Моне също за първи път се включва в Джаз фестивала „Плейбой“. Тя има шест номинации за „Грами“, но също толкова значима, колкото творческата й дейност, е нейната обществена роля. Тя, заедно с Арита Франклин, бе избрана да пее за Керъл Кинг миналия месец при удостояването на авторката на песни с Почетната награда на Центъра за изпълнителски изкуства „Кенеди“, а когато вчера американският президент Барак Обама обяви настояването си за мерки за затягане на контрола върху оръжията, тя се обърна в социалните мрежи с призив към Конгреса: „Направете каквото трябва! Във вас е властта да промените нещата. Наистина!“

Fourplay излизат на сцената на Джаз фестивала „Плейбой“ в пълния си състав от превъзходни солови музиканти – Нейтън Ийст, Боб Джеймс, Чък Лоуб и Харви Мейсън. През миналата година формацията отбеляза сребърния юбилей от създаването си с албума Silver.

Като добре сработен и сплотен отбор - супер групата Fourplay празнува 25 години от създаването си с албума Silver

Сесил Маклорин Салвант също очаква вечерта на 15 февруари, когато ще стане ясно дали с For One To Love тя ще спечели „Грами“ в категорията за Най-добър джаз вокален албум в надпревара с Many A New Day: Karrin Allyson Sings Rodgers & Hammerstein на Карин Алисън, Find A Heart на Дениз Донатели, Flirting With Disaster на Лорейн Федър, Jamison на Джеймисън Рос.

С For One To Love Сесил Маклорин Салвант не оставя съмнение, че е артист със собствена идентичност

Всички артисти, които ще се изявят от сцената на Джаз фестивала „Плейбой“, ще бъдат обявени на 1 март. Сред звездите на изминалото му издание бяха Джейсън Моран, Хърби Хенкок, Уейн Шортър, Tower Of Power, Терънс Бланчард, Ледиси, Snarky Puppy, Робърт Гласпър, Бигбендът на Дизи Гилеспи, воден от Джон Лий. Специален акцент бе отбелязването на 75 години от създаването на звукозаписната компания за новаторска джаз музика Blue Note.