Седмица на швейцарското образование в „Интеграл“ с 20% отстъпка за летни езикови ваканции

Седмица на швейцарското образование в „Интеграл“ с 20% отстъпка за летни езикови ваканции

От 16 до 20 януари консултантската фирма за езикови ваканции и образование в чужбина „Интеграл“ провежда за втори път Седмица на швейцарското образование. Летни езикови курсове, съчетани с интересите на децата в различни области, в тези дни ще се предлагат с 20 % отстъпка.

„Швейцария е дестинацията, която привлича ученици от цял свят с уникалната възможност да учат едновременно няколко чужди езика или да завършат средното си образование по различни образователни системи в рамките на едно и също учебно заведение. Това е възможно, защото в Швейцария всеки район има отделен официален език и в повечето частни училища по време на езикова ваканция едни деца могат да учат английски, други – немски, трети – италиански или френски. В областта на средното образование те могат да завършат по италианската, немската, швейцарската, английската или американската образователна система. Това прави Швейцария уникална.“ – посочи управителят на „Интеграл“ Ирина Христова в студиото на Джаз ФМ.

По време на Седмицата на швейцарското образование ще бъдат представени богати възможности за лятна езикова ваканция. „Най-интересните предложения са тези, които съчетават изучаването на език и още нещо.“ – казва Ирина Христова и посочва, че в едно от училищата децата могат да се запознаят с професията на хотелиера в реална среда, тъй като обучението се провежда в сграда, която навремето е била хотел. „Така те реално управляват действащ хотел.“ – обяснява Ирина Христова, като подчертава, че това е начинът децата да опознаят отвътре спецификата на работата и да открият дали се разпознават в тази професия. А част от обучението (не само в това училище) е свързана с посещение във фабрика за шоколад, където участниците дегустират швейцарски лакомства. Курсове за деца на 3 и на 5 години, като семействата се настаняват в малки къщички, а децата всеки ден се вземат за обучението и се връщат у дома, планински преходи, курсове за оцеляване и за мода (с посещение на модни ателиета в Милано), обучение в археологията, фотографията, журналистиката и много спорт – заниманията по време на летните езикови ваканции в Швейцария са съобразени с разнообразните интереси на децата.

Най-добрите швейцарски училища ще предложат в рамките на седмицата специална отстъпка от 20% за ваканции, съчетаващи езикова подготовка със занимания по интереси. Сред тях са известните училища TASIS с програми на английски, френски, немски или италиански. Английски и футбол с треньори от младежкия отбор на „Милан“, кулинарно изкуство и мода са само част от възможностите, които ще предложи американското училище TASIS – Лугано. Специални предложения за българските деца ще предостави езиковият приключенски лагер Altitude в курорта Вербие, по време на който децата научават как се пали огън и се готви на открито. За юноши на възраст над 16 години, избрали професията на висшия хотелиерски и ресторантьорски мениджмънт, са летните предложения на най-доброто училище по туризъм в света – Institute Montreux, част от Swiss Education Group. Курсът предоставя възможност за обучение и практика в атмосферата и най-добрите традициите на международния туризъм. Участниците овладяват тънкостите на кулинарията и в специализирания майсторски клас „Шоколад и сирена“. Академична езикова подготовка по английски и френски език предлага едно от най-старите училища в Швейцария – Brillantmont в Лозана, като курсът е подходящ за деца на възраст от 10 до 17 г. – съобщават от „Интеграл“.

По време на Седмицата на швейцарското образование „Интеграл“ предлага отстъпки от 20%. Инициативата се провежда от 16 до 20 януари във всички центрове на „Интеграл“ в страната – в София, Варна, Бургас, Пловдив, Русе, Велико Търново и Благоевград. Те ще са отворени от 9 до 18 ч., а родителите и децата им ще могат да разговарят с консултант и да получат индивидуални препоръки за избор на курс. „Интеграл“ предлага и каталог с всичките над 250 дестинации за езикови ваканции за следващото лято.

Интервюто на Светослав Николов с Ирина Христова – ръководител на консултантската фирма за езикови ваканции и образование в чужбина „Интеграл“, можете да чуете чрез бутона „Аудио“.

Платена публикация.

На снимката: кампусът на училище Tasis