Салон за средно образование в чужбина в подкрепа на развитието на жадните за знание ученици

Салон за средно образование в чужбина в подкрепа на развитието на жадните за знание ученици

Представители на eлитни училища от Великобритания, Швейцария, Германия, Австрия, САЩ и Португалия – общо 25 европейски образователни институции, идват в България на Салона за средно образование в чужбина по проект „Световно образование“ на консултантската фирма „Интеграл“. Форумът, на който можем да изберем най-доброто средно образование и езикова ваканция за децата ни, ще се проведе от 13 до 15 ноември в хотел „Балкан“ в София (в петък от 16 до 18 ч. и в събота и неделя – от 11 до 16 ч.). Той ще има продължение с информационен ден във Варна на 17 ноември от 14 до 19 ч. в хотел „Галерия Графит“. Входът е свободен.

На форума в София гост-лектори ще представят интересни теми, които вълнуват родителите. Заедно със своите деца те ще чуят какво ще трябва да знаят днешните гимназисти през 2025 г., когато ще са в началото на пътя на своя зрял живот. „Ние отсега трябва да натрупаме у тях тези качества, които ще им бъдат нужни.“ – посочи в студиото на Джаз ФМ Ирина Христова, управител на консултантската фирма за образование в чужбина „Интеграл“. Самата тя ще бъде лектор в неделя, като ще говори по темата: „Как да помогна на детето ми да ме направи горда майка“. Преди това участващите в изложението ще узнаят повече за модердния начин на учене на чужди езици – за това как да се ангажират да станат по-добри в основния език, как да имат амбицията да се усъвършенстват.

Салонът за средно образование в чужбина по проект „Световно образование“ ще предложи много и разнообразни възможности за обучение и езикови ваканции в Европа. Едно от училищата сред изложителите, например, предлага модулна система, която позволява детето, заедно със своите съученици, да редува обучението си в дъждовна Англия със слънчева Испания. Сред участващите в изложението ще се представят също музикално училище, училище с клуб по ветроходство, където център има Кралският яхтен клуб, и много други.

Училищата от Великобритания, Германия и Испания, които ще присъстват на Салона за средно образование в чужбина, предлагат пълни или частични стипендии на ученици с добри или отлични успехи и специални заслуги. „Участниците в изложенията ни винаги предлагат стипендии, тъй като познават българския пазар и знаят, че нашите деца, които отиват да учат навън, имат амбиция, имат хъс и имат възможности, когато са поставени в правилна среда.“ – посочи Ирина Христова в интервю за Джаз ФМ. Обикновено стипендията е в размер на от 10 до 20% от таксата за обучение. Подкрепа се отпуска на базата на спортни, академични или музикални резултати. „Всяко едно училище може да отпусне стипендия на даровит ученик, стига той или тя да притежава онази искра, която ни интересува, за да може да успее напред, и директорът да види в него потенциал.“ – поясни Ирина Христова. Актуалните стипендии за пансионни училища и колежи за прием 2016 – 2017 г. ще предоставят възможност да родителите да спестят между 2 700 и 11 000 британски лири на година. За първи път училището Earlscliffe ще предлага стипендии до 100%.

Тези, които биха искали да учат в България, но и да добавят елементи, които училищата тук не предлагат, ще могат да се запишат на езикови ваканции, като ще ползват до 20% отстъпка, ако направят това в деня на изложението. Сред училищата, които ще предложат своите програми на вниманието на родителите и децата тук, е колеж в Лондон, който провежда три курса за млади лидери – там децата се събират по групи, дискутират една тема и събират информация за нея, като в края на двуседмичния курс правят дебати. Ще се предлагат курсове за сценични изкуства, а също и за обучение по английски език, успоредно с практикуването на спортове. За по-малките ученици с вече изявени интереси ще има специализирани практически курсове като например по химия и биология. Децата над 14 години пък ще могат да се запишат за курсове с практическа насоченост, за да се потопят в реалната работна среда и да се подготвят за прием в топ университети. Така например, записалите право ще влязат в съдебно заседание, лектори на учещите политически науки ще бъдат водещи английски политици, записалите медицински курс ще стажуват в лондонска болница, изучаващите икономика и финанси ще се запознаят с престижния London School of Economics. Също така ще се представят и езикови центрове, сред които DID (Deutsch Institut) с курсове по немски в Германия, Bede’s Summer School с много спортове в база за подготовка на олимпийските отбори и други.

Присъстващите на изложението се включват в томбола за безплатна езикова ваканция, както и за ваучери от 300 евро за езикови ваканции през идното лято.

За тези, които ще посетят форума в София с малки деца, партньорите от детски парти център „Острoвът на съкровищата“ са осигурили детски кът, така че родителите да са свободни да потърсят и получат информацията, която им е нужна за техните по-големи деца.

Записването за участие в Салона за средно образование в чужбина по проект „Световно образование“ става на адрес world-education.eu.

  • Чрез бутона „Аудио“ можете да чуете интервю на Светослав Николов с Ирина Христова – ръководител на консултантската фирма за образование в чужбина „Интеграл“.

Публикация по рекламно интервю.