С тяхната музика обичаме и мечтаем вече 40 години! ФСБ празнуват с публиката в зала „Арена Армеец“ в събота

С тяхната музика обичаме и мечтаем вече 40 години! ФСБ празнуват с публиката в зала „Арена Армеец“ в събота

С тяхната музика обичаме, с тяхната музика мечтаем – вече 40 години! Това е музиката на ФСБ. Вечните хитове на групата ще чуем на 7 октомври от 20 ч. в зала „Арена Армеец“. Тогава ФСБ ще отпразнуват 40 години на сцената в компанията на своите предани почитатели. „Много се радвам, че сме завладели душите и мечтите ви. Това е най-важното за един артист – да има ответната стрнана, да има публика, която да го разбира. Това е огромна чест за нас! Явно музиката, която правим, достига до сърцата на много хора. И това е най-важното за нас.“ – оценява любовта на феновете Константин Цеков в интервю по Джаз ФМ.

След 22 години – „FSB.”

Концертът в събота ще бъде букет от най-хубавите песни на групата, някои от които ще прозвучат в нови аранжименти. Ще чуем и песни, които досега групата никога не е изпълнявала на живо. Как ФСБ направиха така, че всяка тяхна песен да бъде хит? Константин Цеков обяснява: „Това е симбиоза между музика и текст. Винаги сме работили със страхотни поети – Михаил Белчев, Калин Донков, Георги Константинов, Живка Шопова, Даниела Кузманова... Много са.“

ФСБ – музиката, историята, философията. Даниела Кузманова за съдбата на групата

За трудните времена от социализма, когато тяхната музика ни даваше надежда с рок и джаз, музикантът коментира: „Най-важното за един артист е да следва вътрешното си „аз“ и ако може да не прави компромиси. Явно сме успявали максимално да предадем това, което е вътре в нас. Това, естествено, е оказало значение за силата на песните ни.“

На сцената все така всеотдайни в събота ще бъдат Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев в компанията на музикантите, които вече 8 години свирят с тях: Румен Бояджиев – младши, Стефан Цеков, Борислав Бояджиев, Ивайло Звездомиров, Николай Копринков. От Германия специално пристига един от основателите на ФСБ – Александър Бахаров.

ФСБ репетират с Александър Бахаров„Сашо отново е с нас!“ – похвалиха се на 30 септември във фейсбук музикантите от ФСБ

Концертът ще бъде дълъг! Както музикантите планират програмата, поне два часа и половина на силни емоции ни предстоят в съботната вечер!

Организатор на концерта за 40-та годишнина на ФСБ е Moko Solution, а bTV Radio е медиен партньор. Билети се продават в мрежата на Eventim.

  • Интервюто на Светослав Николов с Константин Цеков можете да чуете чрез бутона „Аудио“.