С пречистени за мечти души – Камелия Тодорова, нейните ученици и Джаз формация „София“ ни дават „Пролетни мечти“

С пречистени за мечти души – Камелия Тодорова, нейните ученици и Джаз формация „София“ ни дават „Пролетни мечти“

Камелия Тодорова много се гордее със своите ученици в Нов български университет, много ги обичам и често излиза на сцената с тях. Всички те се събират за концерта „Пролетни мечти“ с Джаз формация „София“ тази вечер от 18 ч. на сцената на Общински културен институт „Надежда“ (бул. „Ломско шосе“ №2), за да представят суинг и джаз от 60-те години, соул, поп и български класики.

Изборът на репертоара е направен от самите студенти, а за него Камелия Тодорова казва: „Те подбират доста труден материал. Много се радвам, че правят своя избор сами и сами се насочват към стиловете, които искат да пеят. Аз обработвам гласовете им, но не им налагам какво да пеят. Мога само да им давам съвет.“ – каза Камелия Тодорова в ефира на Джаз ФМ.

Като техен преподавател, тя им дава и свобода, сила и вяра в себе си: „Мога да кажа, че в повечето случаи дори с това, че пея с тях, им давам амбицията да се конкурираме, което подкрепя тяхната мотивация. Наложително е за един артист да знае, че влиза способен в конкуренция, така че да гради амбицията си.“

„Пролетни мечти“ тази вечер е първият от поредицата концерти в партньорството между Нов български университет и Общински културен дом „Надежда“. „Това мен ме прави много щастлива, защото давам шанс на учениците да работят с оркестър. Много е добре за студентите, че могат да придобият такъв сценичен опит.“ – посочва Камелия Тодорова.

На сцената на Общински културен институт „Надежда“ с Камелия Тодорова и Джаз формация „София“ излизат нейните студенти в Нов български университет Десислава Димитрова, Катя Кръстева, Ванеса Блажева, Елена Сиракова, Кирил Пешев, Силвестър Елеазар, Дарина Цветанова, Десислава Георгиева, както и Мартин Константинов от вокалната й група – също неин ученик, макар и не в университетския й клас.

На концерта довечера ще чуем солови изпълнения, дуети, трио на студентите и с Камелия Тодорова. „Целта е всеки да участва във всяка песен. Важно е да пеят и беквокали, защото това е в основата да се научат добре да чуват.“ – с тези думи Кеми описва изграждането на програмата.

Концертът е под мотото „Пролетни мечти“. За какво иска Камелия Тодорова да вдъхнови своите ученици, когато те мислят за своето реализиране в музиката? „Да пречистят душите си, за да могат да мечтаят“ – каза тя в интервюто по Джаз ФМ.