С поглед към празниците в края на годината: звездата от филма

С поглед към празниците в края на годината: звездата от филма "Замръзналото кралство" Идина Мензел издава коледен албум

Известната певица и актриса Идина Мензел обяви кои песни ще бъдат включени в предстоящия й коледен албум Holiday Wishes, който излиза на 14 октомври от каталога на Warner Bros. Records. Продуцент на албума е носителят на "Грами" Уолтър Афанасиеф, работил е вокалистки като Барбра Страйсенд, Селин Дион и Марая Кери. В записа са включени класики като All I Want For Christmas Is You и Have Yourself A Merry Little Christmas, както и любимата композиция на Мензел - River на Джони Мичъл. Друг акцент в албума е дуетът на изпълнителката с Майкъл Бубле. Те правят нов прочит на песента Baby It’s Cold Outside.

Кариерата на Мензел съчетава сцената с киното, телевизията и музиката. Нейният глас озвучи героинята Елза в анимацията на "Дисни" - "Замръзналото кралство" (Frozen), в която Идина изпълнява отличената с "Оскар" песен Let It Go. След като представи мултиплатинения сингъл по време на 86-та церемония по връчването на наградите "Оскар", Мензел се превърна в първия артист с хит в Top 10 на класацията на "Билборд" и награда "Тони" за актьорско изпълнение.

Мензел си извоюва първата номинация за приза "Тони", изигравайки Морийн в наградения с "Пулицър" мюзикъл "Наемът" (Rent) и спечели наградата за изпълнението си на Елфаба в "Зла" (Wicked). Други нейни запомнящи се роли са майката на Рейчъл Бери - Шелби Коркоран, в хитовата телевизионна поредица "Клуб "Веселие" (Glee), както и участието й редом до Сюзън Сарандън и Ейми Адамс в класиката на "Дисни" – "Омагьосана" (Enchanted). Мензел има и свое предаване по PBS Barefoot at the Symphony и издаде албум с изпълнения на живо, озаглавен по същия начин. Певицата доскоро бе на международно турне, по време на което разпродаде билетите за своето участие в Radio City Music Hall. Освен музиката за филми, плодовитата кариера на Мензел включва и соловите проекти I Stand, Here и Still I Can’t Be Still.

В момента Мензел изпълнява ролята на Елизабет в оригиналната продукция на "Бродуей" If/Then. За своята игра тя получи одобрението на критиката и трета номинация за награда "Тони".

Новият албум на вокалистката Holiday Wishes ще бъде на музикалния пазар от "Орфей мюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International.

Съдържание на Holiday Wishes:

Do You Hear What I Hear?
The Christmas Song (Chestnuts Roasting On An Open Fire)
Baby It’s Cold Outside (дует с Майкъл Бубле)
Have Yourself A Merry Little Christmas
All I Want For Christmas Is You
What Are You Doing On New Year’s Eve?
December Prayer
When You Wish Upon A Star
Silent Night
River
Holly Jolly Christmas
White Christmas

  • Предпремиерно в "Следобедни импровизации" днес ви представяме две песни от новия албум на Идина Мензел.