Рут Колева включва своите почитатели в подготовката на новия си албум

Рут Колева включва своите почитатели в подготовката на новия си албум

Да притежават албума преди неговата премиера, да са в студиото по време на записите, да участват като изпълнителни продуценти – това са някои от възможностите, които Рут Колева предоставя на своите почитатели за финансовата им подкрепа на бъдещата продукция. Певицата започна кампания в платформата за обществено финансиране на музикални проекти Pledgemusic, като до края на кампанията остават 113 дни.

„Скъпи приятели, познати, почитатели и дори хейтъри. Аз обичам да правя музика, обичам да творя и да създавам. Може не винаги да ми се получава на 100%, но влагам цялото си сърце и всяка капчица емоция в това. Това ме прави щастлива, това ме прави човек и ме кара да се будя всеки ден с мисълта, че ми се живее. Правя го, защото искам да остане във времето, да остане като творчество. Аз съм самофинансиращ се артист, нямам „спонсор“ и нямам музикална компания, която да инвестира в музиката ми. С години успях да го правя сама, с много труд. Предстоящият албум е най-мащабното нещо, с което се захващам.“ – написа Рут Колева във фейсбук, обявявайки кампанията в Pledgemusic.

За звученето на продукцията тя пояснява, че ще е за по-широката аудитория, а не само за джаз почитателите, с модерно звучене със соул и оркестрови елементи. Съавтор е Георги Линев, който с групата си Kan Wakan постига голям успех първо в Лос Анджелис, а после – по целия свят. Като един от студийните музиканти Рут посочва Брендън Коулман, който е музикален директор на Алиша Кийс. „Това е първата crowd-funding кампания, която правя, и ще съм ви благодарна от сърце за помощта! P.S.: Албумът ще бъде нещо нечовешко (и доста актуално като звучене).“ – казва Рут в края на обръщението си към своите почитатели.

Платформата Pledgemusic дава възможност на творци да намират финансиране от хората, които най-много им вярват – техните почитатели. Същевременно тя ги и сближава. Допринасяйки за новия албум на Рут Колева със суми от 10 до 5000 долара, ще имаме възможност да чуем албума в дигитален вид преди неговата премиера, да получим диск с автограф, да разговаряме с певицата по телефона, да я поканим да ни изнесе частен концерт, да се включим като изпълнителни продуценти и много, много други.

На снимката: Рут Колева представя симфоничния си проект на концерт в „София лайв клуб“