Рут Колева работи по нов албум, а първата песен от него се нарича „Тук с теб“

Рут Колева работи по нов албум, а първата песен от него се нарича „Тук с теб“

Рут Колева е от тези динамични музиканти, които се занимават с повече от едно нещо едновременно. Затова и темите за разговор с нея винаги са разнообразни. Певицата беше гост в ефира на Джаз ФМ във вторник, за да представи новата си песен „Тук с теб“, но в интервюто стана дума още за: предстоящи концерти, албум с ремикси, премиера на нов видеоклип и впечатления от изяви в чужбина.

Наскоро Рут изнесе концерти в Лондон и Виена. Ето какво разказва за тях: „Беше наистина много специално. Особено концертът в Лондон. Той се състоя в Jazz Café в Камдън, което е едно от най-легендарните места за джаз музика изобщо в света. Първо имах концерт там през месец май – част от една поредица и организаторите от лондонския лейбъл We Play Music Live ме поканиха да направя солов концерт. Той беше на 18 септември и беше нещо феноменално. Присъстваха няколкостотин човека. Много от тях бяха чували разни мои неща в интернет и ми казаха, че не могат да повярват, че такава музика идва от България, което за мен беше изключително голям комплимент и голяма радост, че мога да представя България в хубава музикална светлина. Концертът във Виена беше част от музикален фестивал, наречен Waves – много интересно събитие, с участието на различни групи. Много се радвам, че ме поканиха.“ Скоро Рут Колева ще се завърне в Лондон за концерт от поредицата Jazz Re: freshed, а на 27 ноември ще има изява в Белград.

Междувременно Рут Колева работи върху нов студиен материал. Първата песен от предстоящия й нов албум се нарича „Тук с теб“. „Преди няколко месеца започнах да работя с едни изключително талантливи музиканти от Пловдив – Freak Collective към лейбъла CTP Records. Те в момента доста сериозно настъпват на българската музикална сцена с много готина продукция. С тях подготвяме целия албум. Тази песен е първата, която записахме. Текстът е дело на Илия Григоров, а музиката я правихме съвместно.“ – казва Рут. Относно цялостната стилистика на предстоящия си албум обяснява: „В него ще има различни нюанси. Тъй като в крайна сметка аз постоянно слушам нови неща, ставам фен на различни музиканти, определено ще се чуят някои нови влияния. Мисля, че с всеки нов албум трябва да правиш нещо ново. Според мен е интересно да има някакво обогатяване.“

Видеоклипът към „Тук с теб“ ще бъде готов до две седмици и ще се разпространи в интернет. Видеото и песента ще бъдат представени за първи път пред публика на 8 ноември в „София лайв клуб“. В деня, когато песента беше качена в soundcloud за един ден имаше 28 000 гледания, а днес за период по-малко от седмица те са над 50 000.

В началото на следващата година Рут Колева планира мащабно събитие, на което ще представи новия си албум. „На 21 февруари съвместно със Софийска филхармония правим гранд концерт в зала „България“. За първи път ще ми се случи да изнеса общ концерт с Филхармонията. Това е нещо много голямо, ще има много гости и изненади. Обещаваме нещо наистина специално.“ – заявява Рут Колева.

Цялото интервю на Таня Иванова с певицата можете да чуете чрез бутона „Аудио“.