Рут Колева изнася Grand Concert със Софийската филхармония, лайв групата си, Рейчъл Роу, Орлин Павлов и Любо Киров

Рут Колева изнася Grand Concert със Софийската филхармония, лайв групата си, Рейчъл Роу, Орлин Павлов и Любо Киров

Модерен джаз под акомпанимент на класически оркестър – Рут Колева ще пее с 25-има музиканти от Софийската филхармония и своята лайв група на 21 февруари от 19:30 ч. в зала „България”. Събитието, озаглавено Grand Concert, ще бъде с участието на гост-вокалистите Рейчъл Роу, Орлин Павлов, Любо Киров и други, чиито имена предстои да бъдат съобщени.

Над 15 песни от предходни албуми и от предстоящия проект на Рут Колева ще чуем на концерта. Аранжиментите са на Владимир Джамбазов. „Чух ги как звучат и съм в екстаз!” – сподели щастлива певицата в интервю на Светослав Николов по Джаз ФМ. Тя за първи път ще пее с толкова голям състав, а специалната сценография ще създава, по думите й – невероятна атмосфера: „Общата ни мечта е хората да си тръгнат от концерта с мисълта, че са били свидетели на нещо специално.”

Новият албум на Рут Колева ще съдържа само оригинални композиции. Тя работи по него в Пловдив с Freak Collective и очаква да е на пазара преди лятото. Преди това – още в средата на март, ще излезе албум с ремикси от актуалния Ruth. Един от диджеите, които създават нови версии на песните на Рут Колева, e Марк Де Клайв-Лоу. Той е финалист в категорията за джаз албуми на наградите „Грами” с проекта си Church и тази седмица се включва в Red Bull Music Academy в столичния клуб „Терминал 1”, а Рут Колева ще бъде сред неговите партньори. Кейти Тейтъм, Ерик Лау и Positive Flow са сред другите имена от диджей сцената, които се включват в създаването на нови версии на песните от Ruth.

И тъй като билетите за The Grand Concert на Рут Колева на 21 февруари са на привършване, тя с нетърпение очаква да обяви още една дата за среща с публиката.