Родени от подкрепата, даващи подкрепа: седем аудио-визуални музикални преживявания с Деси Андонова и Полина Герасимова

Родени от подкрепата, даващи подкрепа: седем аудио-визуални музикални преживявания с Деси Андонова и Полина Герасимова

Седем аудио-визуални музикални преживявания ни предлагат в развиваща се поредица в ютюб композиторът и вокалист Деси Андонова и визуалният артист Полина Герасимова. Те ни насърчават към поглед навътре, дълбоко в нас, където откриваме красота и сила. Подкрепени сме от музиката, въплътила в себе си добрите мисли и сърца на двамата артисти.

Идеята е отпреди, но стимул за реализацията те получават от програмата на Столична община „Солидарност в културата“ за подпомагане на артистите, останали без доходи по време на карантината. Траковете са сътворени с финансовата помощ на фонд „Култура“ на Musicauthor. Чрез нея Деси се обучава да създава музика с нова компютърна програма и сега за първи път ни представя напълно самостоятелно своето изкуство. „Получава се семпло, но е само моята енергия.“ – посочва отличителното тя.

„Тази подкрепа е огромна промяна и съм много щастлива, че я има. Тя е много ценна във време, когато е трудно за оцеляване за човек, занимващ се с култура.“ – благодарна е Деси Андонова. Докато днес разговаряме в ефира, премиерата си направи четвъртото аудио-видео вдъхновение от поредицата. „Истинската любов не боли.“ – пее Деси в него, докато Полина насища пространството с образи.

Клиповете са заснети в склад, предоставен от Real Sound, а начинът, по който това непрогледно тъмно пространство изведнъж се изпълва с музика, цветове и светлина, е визуализация на нашия прогрес – вникващи в себе си, откриващи се, разбиращи се. „Винаги при колаборация между изкуствата резултатът е по-силен. Когато подавам музиката на Поли, ми е много интересно как тя я преживява и на свой ред я изразява чрез творчеството си.“ – каза Деси. Кадрите са на Алед Орду и Тихомир Рачев. Видеата са заснети от Beardfrost Productions.

Предстои така създадената във време на дистанция и изолация програма да намира по-широк път към публиката, защото Деси и Поли възнамеряват да я превърнат в концертен проект.

  • Повече ще научите от интервюто на Светослав Николов с Деси Андонова чрез бутона „Аудио“.