Робен Форд се похвали с най-добрия си албум досега и обещава той да ни зареди с положителни емоции. Into the Sun излиза в края на март и е с много специални гости

Робен Форд се похвали с най-добрия си албум досега и обещава той да ни зареди с положителни емоции. Into the Sun излиза в края на март и е с много специални гости

Положителен като емоция и най-добрия в неговата кариера досега – така блус музикантът Робен Форд описва новия си албум Into the Sun. Той ще излезе на 31 март и от трите издадени до момента сингъла дава силна заявка за популярност и за плътна връзка със слушателите. Гост-китарист в първия сингъл High Heels and Throwing Things е Уорън Хейнс, във втория – Justified, се включват Кеб Мо и Робърт Рандолф, а третият – Breath of Me, е дует със Зи Зи Уорд. Тази песен от днес звучи в ефира на Джаз ФМ.

Другите гост-участници в новия албум на Робен Форд са гуруто на слайд китарата Сони Ландрет и новата звезда на южняшкия рок Тайлър Браянт. Инженер е работилият с Нийл Янг, Джон Мейър и Кийт Ричардс Нико Болас. За сътрудничеството с тези ентусиазирани професионалисти Форд казва: „Разбрахме се да не си поставяме капаци. Положих много усилия в музикалното си усъвършнестване, но освен че разчитах на своите сили, исках да оставя свободно пространство за нови идеи и за всичко, което партньорите ми могат да внесат в музиката. Когато си отворен към различни концепции и подходи, могат да се случат най-красивите неща!”

В последните години Робен Форд даде тласък на самостоятелната си кариера след поредица от гост-участия в проекти на други изпълнители и активна концертна и преподавателска дейност. През 2013 г. той издаде Bringing it Back Home, а през 2014 г. - A Day in Nashville, за да ни представи сега албум с 11 песни – „един от най-добрите ми”, както го определя той. „Последните албуми на музиканта бяха посрещнати като завръщане към музикалните му корени – те ни отведоха към момента, когато Робен Форд открива блус музиката като тийнейджър през 60-те.” – се посочва в прессъобщението за новия проект. „Into The Sun бележи момента на раздяла с това – Форд използва традицията като трамплин, за да представи на езика на джаз, поп, блус и рок музиката и на съвременна основа своите поетични стихове. Това са най-красивите, емоционално наситени и мелодични вокални изпълнения в кариерата му.” – разкрива прессъобщението.

„Албумът ви посреща с положително настроение и ще ви накара да се чувствате добре. В него има много различни ритми и цветове, разнообразни са начините, по които използваме инструментите, така че албумът ще е и различен. Много съм щастлив, че създадохме такова богатство!” – с радост отбелязва музикантът. Самият той свири на четири различни китари. За основното за музиката си Робен Форд обяснява: „Правя всичко в името на изкуството. Колкото повече работиш, толкова по-добър ставаш. Мисля, че с композициите в Into the Sun мога да се оставя да бъда понесен от музиката и да създам някои от най-добрите пиеси, които някога съм писал.”

Робен Форд е сред най-търсените музикални партньори – той записва и концертира с Майлс Дейвис, Барбра Страйсенд, Джони Мичел, Дизи Гилеспи, Чарли Хейдън, Джими Хаслип, Майкъл Макдоналд, Дейвид Санборн, Лари Карлтън, Том Скот, Бони Райт, Джордж Харисън. Самостоятелно и с различни ръководени от него състави има над 35 албума. Почитателите му го наричат „посланик на китарата по света”. В момента Робен Форд е на национално турне за представянето на новия си албум.

ROBBEN FORD – INTO THE SUN
1. Rose Of Sharon
2. Day Of The Planets
3. Howlin’ At The Moon
4. Rainbow Cover
5. Justified (с Кеб Мо и Робърт Рандолф)
6. Breath Of Me (със Зи Зи Уорд)
7. High Heels And Throwing Things (с Уорън Хейнс)
8. Cause Of War
9. So Long 4 U (със Сони Ландрет)
10. Same Train
11. Stone Cold Heaven (с Тайлър Браянт)