Ричард Клайдерман изпълнява романтични шедьоври за 20-та годишнина на Класик ФМ радио

Ричард Клайдерман изпълнява романтични шедьоври за 20-та годишнина на Класик ФМ радио

С концерт на прочутия френски пианист Ричард Клайдерман ще бъде отбелязана 20-та годишнината от създаването на първото и единствено в България радио за класическа музика – Класик ФМ. На 15 декември от 19:30 ч. в Зала 1 на НДК Клайдерман ще поздрави със своите изпълнения уникалната медия, която в продължение на две десетилетия предлага на слушателите програма с музикални шедьоври от последните няколко века. Пианистът ще свири заедно с талантливите музиканти от Оркестъра на Класик ФМ радио, а събитието се организира от музикална агенция „Кантус Фирмус“.

Програмата на 15 декември ще представи уникална смес от класика, популярни песни и филмови хитове, аранжирани за пиано и оркестър в характерния за пианиста романтичен стил. Публиката ще чуе New Blue Rondo по известния хит на Дейв Брубек, You Raise Me Up на дуото Secret Garden, откъси от балетите „Ромео и Жулиета“ от Прокофиев и „Спартак“ от Хачатурян, от мюзикълите „Клетниците“ и „Уестсайдска история“, от филмите „Списъкът на Шиндлер“ и „Титаник“, както и хитове на ABBA и Стиви Уондър. Към тях се добавят и оригиналните мелодии на Пол дьо Сеневил, чиято пиеса „Балада за Аделин“ се е превърнала в класика.

Двадесет години Класик ФМ радио е организатор, съорганизатор и партньор на най-мащабните концерти, фестивали и събития за класическа музика и се е наложило като своеобразна институция за класическа музика в България.

Още информация за концерта и празничната програма ще намерите на cantusfirmusbg.com и www.classicfm.bg.

Билетите за концерта на Ричард Клайдерман се продават на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“, в билетния център на НДК и онлайн на ticketsbg.com. Цените са от 30 до 70 лв.