Рекордните 35 000 души посетиха деветото издание на A to JazZ

Рекордните 35 000 души посетиха деветото издание на A to JazZ

Ненадминат успех отбеляза деветото поредно издание на най-мащабния джаз фестивал у нас. Рекорден брой от 35 000 почитатели на музиката и качественото преживяване се събраха в първия уикенд на юли в Южен парк 2, за да споделят три дни, наситени с невероятните изпълнения на световни и български артисти, разнообразна съпътстваща програма и много забавления.

Незабравима за хилядите гости на събитието ще остане изключителната енергия, струяща от сцената при всяко едно от музикалните пътешествия с най-иновативните и атрактивни млади имена от програмата на фестивала. Българските участници заслужено спечелиха сърцата на публиката, а хедлайнерите в трите вечери разпалиха хилядите фенове до краен предел и буквално ги взривиха с разнородните си, но безкомпромисно добри изпълнения.

Петъчната вечер беше белязана от виртуозния тромпетист, композитор и продуцент Крисчън Скот Атунде Аджуа, който открехна вратите на най-актуалното в света на джаза и отправи към феновете послания за повече човечност и хармония в обществото. Неуморните Ghost-Note надградиха позитивното начало и буквално отвяха меломаните със своята неподражаема смесица от фънк, афробийт, хип-хоп, психеделия и дори световен фолклор. Феноменалният Джейкъб Колиър постави несравним финал на събитието с искреното си и неподправено присъствие и експериментален подход. Всички чуждестранни артисти останаха в абсолютен възторг от българската публика и неколкократно изразиха желанието си да се върнат отново. Доброто прекарване прерасна, по традиция, в джем-сешъни до сутринта. A to JazZ надмина очакванията и на гостите от телевизия Mezzo, които за първи път партнират с родно събитие и избират да го отразят.

Тазгодишното издание на фестивала ще се запомни със страхотните емоции в приятна компания и безспирните овации. Организаторите на фестивала отново получиха висока оценка и от своите фенове за безкомпромисното ниво на организация. „Благодаря на публиката на A to JazZ, че заедно бяхме част от тази истинска магия. Благодарим, че за поредна година постигаме повече, заедно и растем като качество и мащаб. Благодарим, че отговорно оставяме след себе си парка в безупречен вид! Благодаря и на всички, които ни подкрепят! Вие сте уникални, готвим се за 10 години джаз заедно!“, сподели Петър Димитров, организатор на фестивала.

A to JazZ Festival се провежда с изключителната подкрепа на фондация „Америка за България“, Столична община и Министерство на културата. Конференцията A to JazZ Talks се провежда с подкрепата на Столична програма „Култура“ и Национален фонд „Култура“. Джаз ФМ радио е медиен партньор.