Рекорд за Адел: албумът й „25“ вече е в колекциите на близо 2 500 000 души

Рекорд за Адел: албумът й „25“ вече е в колекциите на близо 2 500 000 души

Адел постави абсолютен рекорд по продажби с новия си албум „25“, изчисли „Билборд“. Само за пет дни третият албум на британската певица стана притежание на 2 433 000 души. Досегашният рекорд с продадени 2 400 000 броя държаха Енсинк с No Strings Attached от 2000 г. Постижението на Адел сега е много по-значимо, защото 2000 г. бе най-добрата за звукозаписната индустрия, а от тогава насам продажбите на албуми са спаднали с 60,6%. Ако се направи изравнителен паралел, британската певица прави нещо наистина сензационно. През 2000 г. пазарният дял на албума на „Енсинк“ е бил 16,7 на сто. Сега цифрата за Адел е 42%. Приравнено, това означава през 2000 г. Адел да е продала 7 590 000 екземпляра. Очаква се в рамките на седмицата до утре включително от „25“ да бъдат продадени 3 милиона екземпляра. Цифрата нараства, ако към нея бъдат добавени и продажбите на отделни песни, ако всеки 10 се броят за един албум. Заслужава си да се отбележи, че само в айтюнс предварителните поръчки за новия албум на британската певица бяха в обем 900 000.

Манията по „25“ на Адел е всеобхватна. В деня на премиерата му в специално предаване по Би Би Си тя се яви като „Джени“ на конкурс за нейни двойници. Когато запява от сцената, резултатът, разбира се, е поразителен. В интервюто на Греъм Нортън Адел споделя колко много я променило майчинството – раждането на сина си Анджело тя определя като „нещо по-голямо от мен“. А в интервю за австралийска медия споделя какво предизвикателство е било да застане очи в очи с огромния успех на „21“. И това, което тогава е открила като път за себе си, е да остане вярна на това, което чувства.

Феноменът „Адел“ се преплете с друго очаквано световно събитие – премиерата на новия епизод на „Междузвездни войни“, по много забавен начин в Шоуто на Джими Кимъл в САЩ. Песента Hello за сближаването действа като балсам на Хан Соло, в момента в който Чубака е на прага да направи опит за самоубийство заради враждата между двамата. Причината – косместият пилот е имал емоционална връзка със съпругата на Хан Соло. Гневът се разсейва, когато на фона на песента за сдобряването Hello Хан Соло си спомня прекрасни невероятни и невероятно смешни (измислени) моменти от тяхното приятелство.

На снимката: момент от създаването на видеоклипа към Hello. Фотограф: Александра Уаеспи. Източник: Adele.com