Различните лица на любовта в нова музикална колекция на Джони Мичъл

Различните лица на любовта в нова музикална колекция на Джони Мичъл

Нова колекция на Джони Мичъл от 4 диска включва 53 ремастерирани песни, разкриващи разбирането й за любовта. Първоначалният замисъл на бокс сета Love Has Many Faces: A Quartet, A Ballet, Waiting to be Danced е да бъде селектирана музика за балет, посветена на любовта. След като прекарва 18 месеца в опити да пресее всичко, което е писала за любовта и да го събере в един диск, Мичъл изоставя балета. "Исках музиката да звучи като завършена творба, нова творба. Независимо какво правех, дължината на музиката си оставаше като за колекция." - пише тя в бележките към изданието.

Легендарната дама не се предава. Вместо това тя продължава да подбира песните си, решена да докаже на себе си, че това, към което се е устремила, е възможно. Две години по-късно тя създава 4-актов балет, базиран върху 53-те песни, включени в тази колекция. "Аз съм художник, който пише песни. Музиката ми е визуална. Думите рисуват сцени… Това, което направих, бе да събера някои от тези сцени (като документален режисьор) и да ги сглобя, преработвайки ги в една изцяло нова творба." - пише още Мичъл.

Колекцията Love Has Many Faces: A Quartet, A Ballet, Waiting to be Danced ще излезе на 18 ноември. Изпълнителката избира материал, записан през 40-годишната й кариера. Певицата сама създава и дизайна на бокс сета, който ще излезе като книга, съдържаща 53 лирични поеми, 6 нови картини и автобиографичен текст, разказващ за звукозаписния процес. Изданието е забавно, мистично и информативно.

Мичъл подрежда музиката в различни тематични цикли, което позволява песните й да се свържат помежду си по един изцяло нов начин. Процесът, според нея, много наподобява правенето на филм. "Имах да преразгледам кадри, натрупани за 40 години. Тогава изведнъж сцените започнаха да се навързват. Сериите започнаха да се оформят. Вместо да бъде хаотично емоционално изживяване, наблъскано в един единствен диск, темите започнаха да се развиват. Настроенията се удължиха... Когато този дълъг двугодишен процес на обработка най-накрая приключи, имах четири балета или 4-актов балет – квартет. Имах и бокс сет."

Дългогодишните й слушатели ще намерят музиката за позната, но свежа. Направени са много звукови настройки. Тези, които тепърва се запознават с творчеството на Мичъл, са изправени пред едно оригинално, иновативно и необикновено музикално изживяване. В колекцията участват и някои от най-великите световни музиканти, подкрепящи певицата в това емоционално изследване на любовта и нейните многобройни лица.

Бокс сетът Love Has Many Faces: A Quartet, A Ballet, Waiting to be Danced на Джони Мичъл ще бъде на музикалния пазар от "Орфей мюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International.