Радостта от хубавата песен – Орлин Павлов пее с биг бенд „Брас асоциация“ и Софийската филхармония

Радостта от хубавата песен – Орлин Павлов пее с биг бенд „Брас асоциация“ и Софийската филхармония

Завръщане в хубавите времена, когато музиката е била за танц и забавление, когато тя се е създавала с чиста радост – Орлин Павлов ще пее с биг бенд „Брас асоциация“ и Софийската филхармония на 3 юни от 19 ч. в зала „България“. В двете части на програмата ще чуем негови интерпретации на емблематични песни на Франк Синатра, 100 години от чието рождение се навършват на 12 декември, както и нови аранжименти на хитовете му – „Секунда“, „Живи легенди“, Chicago, „Мечтаеш ли“ са само някои от тях. Ще прозвучи и L-O-V-E, направена популярна от Нат Кинг Коул. За едно или две изпълнения Орлин Павлов ще има и дуетен партньор, чието име засега се пази в тайна (в края на май бе обявено, че това е Белослава – б.а.).

„Концертът е завръщане към хубавите времена, когато музиката е била да се танцува и да се забавляват хората. В един момент тя толкова започва да се мисли, че става стерилна и не може да влияе на подсъзнателно ниво – органична и истинска.“ – сподели за идеята на концерта Орлин Павлов в студиото на Джаз ФМ, като приема за твърде вероятно с колегите от „Брас асоциация“, водени от Ангел Заберски, дори да танцуват на сцената. За истинското въздействие на хубавата песен той допълни: „Всичко идва от тембъра, от мисълта, от лекотата, с която пее певецът. Ако докато пее през главата му минават картини и цели ситуации, усещането на публиката ще е много по-различно. Понякога, когато съм на сцената, се отнасям някъде другаде и една песен може да мине като сън. За тези три минути и половина се унасям в нея и се събуждам, когато тя свърши.“ Интервюто на Светослав Николов с Орлин Павлов можете да чуете чрез бутона „Аудио“ по-горе.

Това ще е трета изява на Орлин Павлов с биг бенд „Брас асоциация“ след събитията в клуб „Студио 5“ и на сцената на Зала 3 на НДК, в което участват и Васил Петров и Хилда Казасян. „Когато съм на сцената с тях се чувствам много различно. Всичко ме изпълва изцяло и имам чувството, че се връщам във времето назад, когато музиката се е правела от големи бендове, с много репетиции, с много истински приятелства.“ – каза Орлин Павлов при гостуването си в Джаз ФМ. За Франк Синатра, почит към когото ще бъде отдадена на този концерт, певецът допълва: „Аз съм завладян от неговото излъчване, от неговия тембър, от неговото дишане. Неговият тембър много ми влияе. Мисля, че този глас може винаги да бъде актуален.“

Габровци с гордост подчертават, че именно в техния град изгря звездата на Орлин Павлов. В интервюто по Джаз ФМ той се върна в спомените към началото на своя път в музиката, съпътствано от живо изкуство и забавление. От 1996 до 1998 г. като част от трупата „4 х С“ на Николай Георгиев (откъдето започва и сценичната кариера на Камелия Тодорова), той е в състава на Държавния вариететно-сатиричен театър – Габрово, където танцува и пее с музиката на „Суинг дикси бенд“ на Манол Цоков. „Това бяха синтетични представления, в които непрекъснато пеехме и танцувахме. Тогава се сблъскахме с музиката и бенда на Манол Цоков – страхотни музиканти, с които правехме много сладки коледни и новогодишни концерти. Играхме и мюзикъл на нашия приятел композитора Румен Бальозов – „Готките“ – като „Котките“, но с „Г“, тъй като бяхме в Габрово. Повечето аранжименти бяха със съдействието на бенда. Правехме шоу програми из целия град. На младежки фестивал едно лято се бяхме качили върху пожарна, с която пръскахме хората с вода, пеехме и танцувахме пред камиона. Имам уникални спомени от Габрово!“ – връща се назад във времето Орлин Павлов. Чуйте цялото интервю в аудио файла по-горе.