Първи „Грами” моменти

Първи „Грами” моменти

Вече се провдедоха първите събития, предшестващи връчването на наградите „Грами”. Самата церемония ще се проведе в неделя, 8 февруари, от 12:30 до 15:30 ч. местно време в Лос Анджелис (22:30 – 1:30 ч. българско време) и ще бъде излъчвана на живо на Grammy.com. Последното от поредицата събития ще бъде идния вторник, 10 февруари, когато ще се състои концертът в почит към музиката на Стиви Уондър, носител на 25 награди „Грами”, Stevie Wonder: Songs in the Key of Life – An All-Star Grammy Salute.

Първите събития от празничната програма бяха свързани с насърчаване на младите таланти. Дейв Коз бе домакин на Грами лагер в своето ново заведение Spaghettini & the Dave Koz Lounge в Бевърли Хилс. Той свири с ученици от горния учебен курс, а след това групата участва в програмата „Грами на живо в училище!” в Лос Анджелис. В това събитие се включи и Хънтър Хейс, с номинация за „Грами” тази година и водещ на церемонията по връчването на отличията.

За 17-и път се проведе Концерт на наследството, която свързва музиката с благодетелството. В концерта, засвидетелстващ взаимната подкрепа – Lean On Me: A Celebration Of Music And Philanthropy, участваха Уили Нелсън, Алое Блек и Мелиса Етеридж.

  • Снимки от тези три събития можете да разгледате чрез бутона „Галерия” върху основната снимка към публикацията. След първоначалната публикация фотогалерията е допълнена със снимки от церемониите MusiCares Личност на годината, на която бе отличен приносът на Боб Дилън, специалните „Грами за цялостен принос”, които получиха Уейн Шортър, Бъди Гай и Бари Гиб, както и от Предцеремониалната гала вечер с домакин Клайв Дейвис. Източник: Grammy.com