Публика на сцената ще слуша концерта на Веско Пантелеев - Ешкенази и Людмил Ангелов

Публика на сцената ще слуша концерта на Веско Пантелеев - Ешкенази и Людмил Ангелов

Места за публика ще бъдат поставени на сцената в столичната зала „България“ за концерта на изключителните български музиканти Веско Пантелеев - Ешкенази (цигулка) и Людмил Ангелов (пиано) на 26 май. Събитието от програмата на „Европейски музикален фестивал“ 2016 отбелязва 20-годишния юбилей на дуото и предизвика огромен интерес. Билетите за него бяха изчерпани още в средата на месец април, след което бе обявена втора дата – на 28 май в Камерна зала „България“, билетите за която също вече са изкупени. По тази причина в продажба са пуснати допълнителна бройка билети за места, които ще бъдат подредени на самия концертен подиум. Така слушателите ще имат възможност да съпреживеят изкуството на музикантите от непосредствена близост. На 26 и 28 май Веско и Людмил ще представят новата си концертна програма „В света на аржентинската музика“, съставена от танга на Астор Пиацола, Карлос Гардел, Хулио Сесар Сандерс, Ариел Рамирес и др. Те ще осъществят и официалната премиера на компактдиска „Танго“, който записаха през април.

Това е един от редките случаи в българския концертен живот, когато дори и втората предложена дата за концерт се оказва недостатъчна за желаещите да чуят програмата. Публика на сцената е присъствала и преди на концерти с класическа музика у нас и то именно за изяви с участието на Веско Пантелеев - Ешкенази и Людмил Ангелов – за концерта на дуото през 2007 г. в цикъла „Концертмайсторите“, както и за някои концерти от интеграла „Людмил Ангелов свири Шопен“ през 2010 г.

Допълнителните билети с места на сцената за концерта на 26 май са на цена от 30 лв. и са в продажба само на касата на „Кантус Фирмус“ в зала „България“.

„Европейски музикален фестивал“ е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2016-та година, а съорганизатор на събитието е Министерството на културата на Република България. Фестивалът се провежда под патронажа на Румяна Бъчварова, вицепремиер на Република България и на Йорданка Фандъкова, кмет на София.