Пролетното издание на „Образование без граници“ идва отново с огромно разнообразие от програми от няколко континента

Пролетното издание на „Образование без граници“ идва отново с огромно разнообразие от програми от няколко континента

Тази седмица ще се проведе новото издание на международното изложение „Образование без граници“ – с предложения за средно и висше образование, езикови курсове и професионално обучение, стажове и работа от цял свят. На щандовете в Националния дворец на културата ще бъдат представени условията на обучение и разнообразни стажантски позиции както в България, така и в цяла Европа, САЩ, Австралия и далечен Китай. На пролетното издание на „Образование без граници“ ще присъстват участници от цял свят, а българските изложители ще представят интересни предложения за обучение и реализация у нас. Участниците ще ни запознаят с актуална информация, а на презентациите в събота всеки от посетителите ще може да задава въпроси.

Обучение в КитайОбучение в Китай

През последните десетилетия образованието в Китай се развива с изключително бурни темпове, правопропорционално на превръщането на страната в световна свръхсила с все по-нарастващо глобално значение и влияние. Китайската цивилизация е една от най-древните в света. От това, както и от дългогодишните й академични традиции черпи вдъхновение сегашният подем на образованието, науката и културата в страната. Днес в Китай се развива изключително мащабна научноизследователска и образователна дейност на световно ниво. През последните години не само за специалистите, но и за обикновените хора вече не е никаква изненада, че китайските университети се нареждат сред най-добрите на света в рамките на най-разнообразни международни рейтинги и класации. На тазгодишното издание на „Образование без граници” ще гостуват представители на съвременния китайски бум във висшето образование.

Пролетното издание на международното изложение „Образование без граници“ започва на 27 март с официално откриване от 11 ч. и ще бъде отворено до неделя. Щандовете на изложителите са разположени на петия етаж на НДК. Входът е свободен след предварителна регистрация на www.edu-fair.eu или на място в НДК.

Частно или държавно висше обучение в Европа
„Образование без граници“

Дилемата, какво да избере един млад човек – държавно или частно висше образование твърде често съвпада с един от най-важните избори по отношение на неговото бъдещо личностно, професионално и кариерно развитие в рамките на житейския му опит и път.

И държавната, и частната форма на висше обучение в Европа и по света имат своите несъмнени преимущества и достойнства. Поради това е от особено важно значение кандидат-студентите по възможно най-правилния и функционален за тях начин да изберат параметрите на бъдещото си академично образование. От това в решаваща степен зависи бъдещата им кариера, както и цялостната им професионална реализация. Така, например, частното висше обучение понякога предлага доста повече възможности за платени стажове, практики и други форми на реализация още по време на самото следване. Също така частните университети в Европа и по света традиционно работят в тясно сътрудничество с немалко именити представители на националния и международен бизнес. Това предоставя по-голям и надежден избор на възпитаниците им по отношение на бъдещото кариерно развитие. В частните европейски университети също така са привлечени да преподават множество изтъкнати академични специалисти и учени от световен мащаб, което повишава цялостното качество на предлаганото от тях обучение.

От друга страна, следването в държавните висши учебни заведения в рамките на Стария континент излиза далеч по-евтино и е много по-достъпно и изгодно за българските младежи. В добавка към това то също така е и в повечето случаи изключително качествено и надеждно, особено в по-утвърдените европейски университети. Не на последно място и нашата страна вече е част от ЕС, а системата ни на висше обучение в немалка степен е интегрирана към общоевропейските процеси. Така че и оставането на младите хора да получат образование в България също е една добра възможност за тяхното първоначално развитие, още повече, че това дава възможност при желание впоследствие те да запишат, например и магистратура зад граница.

Снимки: „Образование без граници“