Пролетен базар на книгата с близо 100 изложители и над 55 събития

Пролетен базар на книгата с близо 100 изложители и над 55 събития

Близо 100 книгоиздатели и книготърговци участват в Пролетния базар на книгата, който е организиран от Асоциация „Българска книга“ и продължава до неделя в Националния дворец на културата. Там и на различни места в София ще се състоят над 55 събития – премиери на книги, четения и срещи с повече от 50 български и чуждестранни автори. Очакват ни срещи с автограф с едни най-обичаните съвременни български майстори: Александър Чобанов, Атанас Звездинов, Боряна Кацарска, Васил Георгиев, Васил Стефанов – Слона, Вероника Денева, Владимир Зарев, Владо Любенов, Георги Господинов, Георги Томов, Деян Енев, Иван Димитров, Иван Кулеков, Иван Русланов, Ивинела Самуилова, Константин Трендафилов, Людмила Миндова, Мирела Иванова, Недялко Славов, Петя Александрова, Петя Кокудева, Росен Карамфилов, Юлия Спиридонова и други. С пълната програма на съпътстващите събития можете да се запознаете тук на сайта на Асоциация „Българска книга“.

В програмата на Пролетния базар на книгата е включена международна конференция на организациите за репрографски права – Collective Management in the Text and Image Sector. Тя се провежда днес в Зала 7 на НДК. Във форума участват представители от Норвегия, Белгия, САЩ, Австрия, Русия, Хърватия, Ирландия, Полша, Словения, Азeрбайджан, Литва, Гърция.

Пролетният базар на книгата е разположен на първите три етажа в НДК, а сцената на културната програма е на левия полуетаж. Изложението е отворено за посетители при свободен вход от 10 до 20 ч. всеки ден до 28 май включително, а на 29 май ще приключи в 19 ч. Събитието е част от Културния календар на Столичната община. Джаз ФМ и другите радиостанции от бТВ медиа груп сме медиен партньор.